
شناسایی پلاک به پلاک
آقای صادقی از فعالین حلقهی میانی در راستای شناسایی ظرفیتهای محلهی خود از تکنیک «ارائه خدمات» استفاده کرده و اینگونه بیان میکنند:
ما در محلهی خود برای شناسایی ظرفیتها و نیروهای مستعد پلاک به پلاک پیش رفتیم تا آنها را در جهت خدمت به خود مردم فعال کنیم. برای دستیابی به این اطلاعات دقیق سعی میکردیم خدماتی را به مردم ارائه دهیم تا در خلال آن به شناسایی که مد نظرمان بود دست یابیم.
برای مثال یکی از کارها نزدیک عید بحث خانه تکانی بود، ما در محله اعلام کردیم؛ کسانی که توانایی خانه تکانی ندارند ما حاضریم که بیاییم و این کار را برای آنها انجام دهیم. بهاین ترتیب برای چند خانه این کار را انجام دادیم.
هدف ما این بود که هم خدمت ارائه دهیم و هم شناسایی ظرفیت محله را انجام بدهیم. وقتی ما کارهای یک خانه را انجام میدادیم، مثلا شیشهها را میشستیم، فرشها را قالیشویی میبردیم و... ناخودآگاه یک روز با افراد آن خانواده هم صحبت میشدیم. آنها دربارهی خودشان میگفتند یا دربارهی همسایهها صحبت میکردند و اینگونه ما بیشتر با مسائل و ظرفیت محله آشنا میشدیم.
یکی دیگر از کارهایی که انجام دادیم این بود که زمان کرونا رفتیم و برای افراد مسنی که در محله هستند و میترسند از منزل خارج بشوند، خریدهایشان را انجام دادیم. در حین ارائهی این خدمات به مردم، نیروهایی را شناسایی کردیم که در فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی که میخواستیم انجام دهیم با ما همراه شدند. برای مثال در هنگام خرید مایحتاج کروناییها و ارتباط با کسبههای بازار یکی از کسبههای محله را شناسایی کردیم و آنجا تبدیل به مرکز خیریه شد و کمد مهربانی را راهاندازی کردند.
