پلهپله تا کنشگر
آقای گران از فعالین حلقهی میانی برای شناسایی افراد فعال در محله از تکنیک «گلوله برفی» استفاده کرده و بیان میکنند:
ما در محلات مختلف کارها را پیش میبردیم، اما در ادامه تصمیم گرفتیم در هر محله افراد فعال و تاثیر گذار را شناسایی و یک شبکهسازی در محلات انجام دهیم تا خودشان کارها را پیش ببرند.
برای شناسایی بانوان فعال ابتدا از فرماندهان خواهر استفاده کردیم، آنها ظرفیت خوبی داشتند، ما از طریق فرماندهان پایگاه خواهر در هر محله به افراد جدید رسیدیم، آنها افراد دیگر را به ما معرفی میکردند. افرادی که توانمند بودند و نقشآفرینی خیلی مفیدی در محله داشتند.
در ادامه از طریق دانشآموزان مسجد که از محلههای مختلف بودند، خانوادههای آنان را در محلات مختلف شناسایی کردیم، تجربهی ما این بود که اولین ظرفیتی که در محلهها هست و میتواند به رابط محله کمک کند، ظرفیت خانوادههای دانشآموزان مسجد است. ما نیز اول نوجوانها را پای کار میآوردیم و بعد به خانوادههای آنها وصل میشدیم و کارها را انجام میدادیم.
علاوه بر خانوادههای دانشآموزان، خانوادههایی را که همراه و همسو بودند و نقش اجتماعی در محلات داشتند و مطالبهگر بودند و در راهپیماییها شرکت میکردند را در نظر گرفتیم و در هر محله به دو الی سه خانواده را شناسایی کردیم.
در شبکهسازی محلات یکی دیگر از ظرفیتها جوانان انقلابی و حزباللهی و خوب محله بود، برای شناسایی آنان به محلات رفتیم و با آنها صحبت کردیم. جوانان، نیروی انسانی ما بودند و در مسائل مختلف مثل آموزشی و ورزشی، همکاری داشتند.
و در انتها برای شناسایی ریشسفیدان، معتمدین، اصناف و خیرین هر محله و همراه کردن آنان از رابطهایی استفاده کردیم که برای هر محله مشخص کرده بودیم.