نشریه کوهیک
4- عملیات

نشریه کوهیک

آقای غلامی از فعالین حلقه‌ی میانی در توضیح فعالیت‌های خود در شاخه‌ی «عملیات» این‌گونه بیان می‌کنند:

خشک شدن قنات روستا و بحران کم‌آبی موجب مهاجرت من، سایر جوانان و حتی خانواده‌ها شده و روستا را مبدل به خانه‌ی سالمندان کرده‌بود، اما دلیل اصلی مهاجرت خشک‌سالی نبود بلکه بی اطلاعی و استفاده نکردن از ظرفیت‌های موجود در روستا بود.
ما نیز هر چند در روستا نبودیم و خودمان حامل مصائب حاشیه‌نشینی در شهر بودیم ولی می‌خواستیم به هر طریق ممکن با بیان مشکلات و ظرفیت‌ها به کریم آباد کمک کنیم. به نظرمان رسید که نشریه بهترین ابزاری است که به‌وسیله آن می‌توانیم این مطالب را روی کاغذ بیاوریم. نگاشتن مشکلات و ظرفیت‌ها بر روی کاغذ، خود کمک بزرگی به روستا بود، چون خود مردم متوجه مشکلات و سرمایه‌های موجود می‌شدند و نسبت به مسائل دغدغه پیدا می‌کردند.

تصمیم به چاپ نشریه گرفتیم با این‌که دیپلمه بودیم و سطح سواد چندانی نداشتیم، نشریه‌ی سیاه و سفیدی با دو صفحه آماده کردیم و نام آن را کوهیک گذاشتیم و آن را با هزینه شخصی و توسط یکی از دوستان که در چاپ کار می‌کرد تکثیر می‌کردیم.

با زبان عامیانه خود مردم مسائل را بیان و مشکلات روستا را انعکاس می‌دادیم و خاطرات ایام قدیم و سایر مسائلی که حس می‌کردیم می‌تواند جذاب باشد را روی کاغذ می‌آوردیم تا نشریه مورد پسند همگان واقع شود. دو، سه نفر از جوانان که هنوز ساکن روستا بودند، اخبار را به ما می‌رساندند و هم چنین مسئول توزیع نشریه در روستا و شهر بودند.
در عروسی و عزا نشریه را توزیع می‌کردیم و نسخه‌هایی از آن را به اداراتی که فعالیت‌شان مربوط به حوزه‌ی روستایی بود، ارسال می‌کردیم و مسئولین را برای کم‌کاری به چالش می‌کشیدیم. حرف‌مان این بود که روستا دارد خالی از سکنه می‌شود، میراث اجدادی‌مان به ما خدمت کرده است و حال نوبت ماست. از مسئولینی که به روستا توجه کرده بودند نیز تشکر می‌کردیم تا برایشان انگیزه‌ای شود.

"کوهیک" خیلی ها را اهل قلم کرد؛ یعنی الان به هرکسی بگویید مطلبی بنویس، این امکان برایش فراهم است و این ثمره آن است که این بستر را فراهم کردیم و حتی با وجود نقص و ایراد افراد را تشویق به این کار می‌کردیم و شعارمان این بود که : " نوشتن یعنی خزیدن از صف مردگان به صف زندگان".
تا زمان بازگشت به روستا این نشریه را چاپ می‌کردیم و بعد از آن نیز چاپ نشریه در روستا و تحت عنوان "کوچک زیباست" ادامه یافت که در حال حاضر نیز چاپ و توزیع می‌شود و تعداد صفحات آن هم بیشتر شده است.

این تجربه متعلق به طرح «نشریه کوهیک» با 5 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
مجری طرح:
تصویر آواتار حسن غلامی
آقای حسن غلامی
26 تجربه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
یک چالش کاغذی یک چالش کاغذی 2- اقناع‌سازی
برای روستای خود یک نشریه به چاپ رسانده بودیم، حالا از میان چند دَه روستای تابع شهرستان رُشتخوار، فقط روستای کریم‌آب...
فراخوان موکب رسانه‌ای فراخوان موکب رسانه‌ای 1- شناسایی
ما موکب رسانه‌ای به نام فجر تشکیل دادیم که ۴ نفر عضو داشت. در ابتدا برای شناسایی فراخوان دادیم، کسانی که توانایی کا...
تشویق، موتور تحول تشویق، موتور تحول 2- اقناع‌سازی
ما برای اینکه بچه‌های روستا را ترغیب به نوشتن کنیم، از آن‌ها می‌خواستیم، حتی با وجود نقص و ایراد هم مطلب بنویسند و...
تیم نویسندگی تیم نویسندگی 3- تیم‌سازی
سال ۷۹ با چند نفر از اهالی جوان روستا که به مشهد مهاجرت کرده بودند، دور هم جمع شدیم و تصمیم به چاپ نشریه گرفتیم. هی...
رسانه و مشارکت مردم رسانه و مشارکت مردم 2- اقناع‌سازی
نگاشتن مشکلات و ظرفیت‌ها بر روی کاغذ، خود کمک بزرگی به روستا بود، چون خود مردم متوجه مشکلات و سرمایه‌های موجود می‌ش...