جمعیت احرار
آقای دوستدار از فعالین حلقهی میانی در توضیح فعالیتهای خود در شاخهی «عملیات» اینگونه بیان میکنند:
برای مقابله با اعتیاد تصمیم گرفتیم، در حوزهی پیشگیری، درمان و صیانت ورود کنیم. تجربهها و مشاهدات، ما را به این نتیجه رساند که باید گروههای مردمی را پایکار بیاوریم و مقابله با اعتیاد را به خود مردم بسپاریم. ابتدا تصمیم گرفتیم، در هر محله افراد دغدغهمند در حوزهی اعتیاد را شناسایی کنیم؛ به همین منظور در هفتهی مبارزه با اعتیاد ویدیویی خطاب به مردم در فضای مجازی منتشر کردیم که اگر به هر نحوی درگیر یا دغدغهمند مسئله اعتیاد هستید، به ما پیامک ارسال کنید. در پی انتشار ویدئو ۶۰۰ پیامک از سراسر استان دریافت کردیم.
بعد از شناسایی افراد دغدغهمند در سراسر استان، برای آنها چند دورهی آموزشی در شیراز برگزار کردیم. آموزشها هم حول این محور بود که چگونه بتواند ظرفیتهای انسانی، مکانی و زمانی را بشناسد و این ظرفیتها را کنار یکدیگر قرار دهد و از آنها بهره بگیرد.
سپس ما به این افراد گفتیم، بروید در محله خودتان افرادی را که دلسوز و دغدغهمند اعتیاد هستند، انتخاب کنید و از ظرفیتهای مختلف استفاده و در این حوزه شروع به کار کنید. به این صورت گروههای مردمی محله محور و تخصصی تشکیل شد.
هماکنون ۲۰۰ هسته فعال در سراسر استان وجود دارد که از اقشار مختلف مردم اعم از معتاد بهبود یافته، مسئول پایگاه بسیج، نگهبان بانک، خانم خانهدار، کاسب و کارمند در میان آنها وجود دارد و در حوزهی مبارزه با اعتیاد و... در محله و شهرهای خود فعالیت میکنند.