قرارگاه سیدالشهدا
4- عملیات

قرارگاه سیدالشهدا

آقای یارمحمودی از فعالین حلقه‌ی میانی در توضیح فعالیت‌های خود در شاخه‌ی «عملیات» این‌گونه بیان می‌کنند:

ابتدا به صورت متولیان فرهنگی در محله مشغول به فعالیت بودیم، پس از صحبت‌های مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم و دغدغه‌های ایشان در بحث به میدان آوردن مردم در عرصه‌های مختلف، تصمیم گرفتیم، ظرفیت‌ها‌ی مردمی و افراد فعال و تاثیرگذار را شناسایی و با همراهی آنان تحول فرهنگی در شهرستان بوجود بیاوریم.

در قدم اول با افرادی که می‌شناختیم، به‌صورت چهره به چهره صحبت کردیم و از آنها خواستیم افراد و ظرفیت‌های دیگری که می‌شناسند به ما معرفی کنند. به این ترتیب  حدود ۸۰۰ نفر از نخبه‌ها و فعالین شهرستان را شناسایی و از آنها دعوت کردیم. طی جلساتی در فواصل مختلف اهداف خود را برای آنها شرح دادیم. سپس از بین آنها خواهران و برادرانی که می‌توانستند با ما همکاری کنند را انتخاب و قرارگاه مرکزی تحت عنوان قرارگاه سیدالشهدا شکل گرفت. با توجه به ظرفیت‌های شهرستان ۲۶ کارگروه تخصصی از جمله کارگروه کودک و نوجوان، فقه و مذاهب، اتباع بیگانه، فضای مجازی و ...  تشکیل شد و شروع به فعالیت کردند.

 در ادامه شهرستان پاسارگاد را به ۱۲ منطقه تقسیم کرده و از بین افراد فعال و موثر همان منطقه یک نفر را به عنوان رابط انتخاب کردیم و از آنها خواستیم همین الگو را در منطقه‌ی خود پیاده کنند به این صورت که افراد، ظرفیت‌ها و پتانسیل منطقه‌‌ی خود را شناسایی و بعد شروع به دعوت از آنها در کارگروه منطقه‌­ای خودشان کنند.

در مراحل بعد کارگاه‌های آموزشی در سطح شهرستان برگزار و اساتید تاثیرگذار و توانمند را به کارگروه‌­ها، مجموعه­‌ها و حلقه­‌های میانی دعوت کردیم تا توانمندسازی صورت گیرد. در گام دوم مسئولین شهرستان را همراه کردیم و مشکلات و موانع در امور مختلف اجتماعی را با ایشان مطرح کردیم، آنها نیز در حد توان درصدد حل آن برمی‌آمدند.

پس از شناسایی ظرفیت‌ها و افراد در محله‌های ۱۲ گانه شهر و تشکیل کارگروه‌های منطقه‌ای فعالیت‌های مختلفی با همکاری و پیشنهاد آنها شروع شد. مثلا یکی از برنامه‌های تاثیرگذار برگزاری یادواره شهدا در منازلشان بود که از طرح‌­های پیشنهادی خود مجموعه­ کارگروه‌­های ما بود و در یکی از مناطق ۱۲ گانه شروع و به تبع آن در مناطق دیگر هم آغاز شد.

برنامه دیگر جلسات خانگی قرآن بود که با توجه به محدود بودن کلاس قرآن در مناطق مختلف در مناطق ۱۲ گانه شروع شد و هم‌اکنون در هر منطقه دو الی سه تا جلسه خانگی قرآن به صورت هفتگی برگزار می­‌شود. به همین ترتیب طرح‌های بسیار دیگری مثل ازدواج آسان، صندوق قرض الحسنه، اردوهای خانوادگی و تفریحی، برنامه‌های کودک و نوجوان و... در حال انجام است.

همچنین حضور در مدارس و گفتگو با دانش آموزان باعث شد به تدریج گروه‌های ۱۰ نفره در مدارس شکل بگیرد و هر کدام به عنوان سرگروه بروند و حلقه‌های دیگری تشکیل دهند و برنامه‌های متفاوتی از جمله اعتکاف دانش آموزی را توسط خود دانش‌آموزان و حلقه‌ها برای اولین بار در شهرستان شکل دهند. به این ترتیب با شناسایی و فعال کردن ظرفیت‌های مردمی، تحول فرهنگی در شهرستان بوجود آمد و کارها و فعالیت‌های متعددی انجام شد که برخی مثل شادپیمایی روز عید غدیر بی‌سابقه بود.

این تجربه متعلق به طرح «قرارگاه سیدالشهدا» با 9 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
پیوست‌های تجربه:
قرارگاه سیدالشهدا-آقای یارمحمودی
1.6 MB
دریافت فایل
آقای یارمحمودی
22 MB
دریافت فایل
قرارگاه سیدالشهدا
02:21
جشنواره ملی جم آران
قرارگاه سیدالشهدا
آقای یارمحمودی
شهرستان پاسارگاد
قرارگاه سیدالشهدا
مجری طرح:
تصویر آواتار علی‌اکبر یارمحمودی
آقای علی‌اکبر یارمحمودی
9 تجربه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
توانمندسازی و ظرفیت سازی توانمندسازی و ظرفیت سازی 5- توانمندسازی
ما برای ایجاد تحول فرهنگی در منطقه‌ی خود ابتدا فعالین و افراد تاثیرگذار در شهرستان را شناسایی کردم و سپس برای توانم...
کوچه به کوچه روضه کوچه به کوچه روضه 4- عملیات
ما در محلات خود سه چهار هیئت بزرگ داریم. در تیم جوانان پایگاه بسیج ما چند مداح خوب وجود دارد از اول محرم تا پایان ص...
هر دانش‌آموز ، یک نهال هر دانش‌آموز ، یک نهال 2- اقناع‌سازی
زمانی در معابر روستا نهال می‌کاشتیم. اما دانش‌آموزان نهال‌ها را می‌شکستند و یا اگر توسط دام‌ها خورده می‌شدند، بچه‌ه...
هر محله یک پرچم مهربانی هر محله یک پرچم مهربانی 4- عملیات
پس از شناسایی و فعال شدن بچه‌ها در محله‌های حاشیه‌ی شهر، فضای کار را طوری مدیریت می‌کنیم که دیگر بچه‌ها احساس کنند...
فرهنگ‌سازی به نفع همه فرهنگ‌سازی به نفع همه 4- عملیات
حل بسیاری از مشکلات اجتماعی منوط به حذف برخی هزینه‌های اضافه‌ای بود که صرف تجملات می‌شد. فرهنگ‌ها و رسومی که ضرورتی...