
نهجالبلاغه در خانوادهها
تجربهی «آقای داوودی» از فعالین حلقهی میانی در شهر سمنان به شرح زیر است:
حدود ۴-۵ سال پیش، با هدف ترویج معارف اهل بیت (ع)، "ستاد مردمی نشر و ترویج معارف فرهنگ علوی" را با مشارکت گروهی از طلاب، اساتید، جوانان و نیروهای سپاه تشکیل دادیم و کار را با نهجالبلاغهخوانی آغاز کردیم. بر اساس ۴ راهبرد اصلیِ آسانسازی، ارزانبودن، تطبیق با مخاطب و مردمیبودن، برنامههایی شامل نصب تابلوهای حکمت در اماکن عمومی، تولید محتوای صوتی و متنی، استفاده از QR Code برای دسترسی به شرح مختصر احادیث، و برگزاری مسابقات طراحی شد. برای کاهش هزینهها، با چاپخانههای متعهد همکاری کردیم و پوسترها را به صورت چرخشی بین مساجد و مدارس توزیع نمودیم. این طرح در استان سمنان بهویژه در مساجد پرجمعیت به خوبی اجرا شده است.
یک کار که خیلی خوب مورد استقبال قرار گرفته "نهجالبلاغه در خانوادهها" بودهاست. الان شش ماه است که شروع کردهایم و حدود چهارصد خانواده با ما همراه شدهاند و الحمدلله بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. مدلش چیست؟ یک تابلو در ابعاد A4 طراحی کردیم با مطالب حکمتهای ساده تحت عنوان سبک زندگی که با چهل حکمت تحویلشان میدهیم. بعضیها در آسانسور و بعضیها روی یخچال خانواده زده میشود، روزی یک حکمت میخوانند.
به محض اینکه تابلو ها را نصب کردند و حکمتها را حفظ کردند به آنها جایزه میدهیم. به عبارتی کل فرآیند یک شبه مسابقه است. مخاطب نیز توسط کارگروه مرتبط شناسایی میشود. بعضا بانی پیدا میشود و کل این تابلو با چهل حکمت را ۱۱۰تومان عرضه میکنیم.
با پوسترهای رنگی، تابلویی شکیل و زیبا ساخته میشود که مرتبط توسط QR Code به فضای مجازی و محتوای مربوط به آن لینک میشود. ورود به خانوادهها از این طریق بود. بعضی از بین فامیلها و همسایههایشان جلسهای تحت عنوان سهشنبههای نهجالبلاغه خوانی دایر کردهاند. سی، چهل نفر جمع میشوند و استادی میآید و بیست دقیقه صحبت میکند و مثل روضه خانوادگی، نهجالبلاغه خانوادگی شکل میگیرد.
