مادریار
4- عملیات

مادریار

خانم خسروی از فعالین حلقه‌ی میانی در توضیح فعالیت‌های خود در شاخه‌ی «عملیات» این‌گونه بیان می‌کنند:

ما در گروه‌های نهضت مادری در محلات سعی می‌کنیم مواسات را این مدلی ترویج دهیم که فضای صمیمیت و دوستی و برقراری ارتباط در محله بین مادرها زیاد باشد و دائم می­‌گوییم که این در حد حرف و شعار نماند؛ واقعا این کار را انجام بدهید، یعنی بروید در خانه‌­های همدیگر ظرف بشویید، بروید در خانه تکانی به همدیگر کمک بکنید، بچه‌­های هم را نگه دارید، آن یکی اگر حفظ قرآن دارد کمک کنید، آن یکی اگر باید مقاله‌­ای بنویسد، کمک کنید. هر مدل مواساتی را که می‌توانید، انجام دهید. مثلا یک بنده‌­خدایی می­‌گفت ما ساعت ده شب یخچال فریزرمان خراب شده بود و دیگر اعضای محله کمک کردند که گوشت‌­ها و وسایل  تقسیم بشود و در فریزرهایشان برود.

 چنین فعالیت­‌هایی مدنظر ما بود، پویش هم برایش می­‌گذاشتیم، مثلا «از من به تو از تو به من» یا پویشی به نام «کمد تکانی» داشتیم برای وقتی که خانه­‌تکانی می‌­کنیم، وسایلمان را به همدیگر بدهیم. مخصوصا روی بحث کمک به مادرهای باردار، که بالاخره ویار حاملگی­ دارند و اینکه ممکن است از طرف خانواده حمایت نشوند، او در فضای ما که قرار می‌گیرد و حمایت می‌شود.

این فعالیت‌ها در ابتدا تحت عنوان مواسات انجام می‌شد. بعد از یک مدت دیدیم در محله‌ها یک کارگروه تخصصی از دل مجموعه مادرانی که در مواسات شرکت می‌کردند به نام مادریار شکل گرفته که نسبت به مواسات تخصصی‌تر است و به مادران بادار می‌پردازد. مادریار در هر محله ساختار و مسئول دارد. مثلا مادریار محله سبلان و مدنی هر کدام چند زیرمجموعه دارند، فروشگاه دارند که سود فروش لباس و محصولاتشان را برای وسایلی که برای مادریار می‌خواهند تهیه کنند، استفاده می‌کنند.

یک محله‌ی دیگر طرح چهارده، چهارده دارد که چهاردهم هر ماه چهارده هزارتومان واریز می‌کنند و برای کمک به مادران باردار استفاده می‌شود. مادریار محله‌های مختلف سبک و سیاق‌های مختلفی دارد ولی در مجموع این است که مادران باردار را شناسایی می‌کنند و به آنها یکسری خدمات می‌دهند. مثلا وقتی زایمان کرد، یک بسته به مادر می‌دهند که داخلش لباس نوزادی، کاچی، کمپوت سیب، قرص کمر که برای کمر و سلامت جسمی مادران زایمان کرده مناسب هست، موجود است.

این حمایت‌ها خیلی اثرگذار هست. مادرهایی را داریم که از طرف خانواده‌ها خیلی تحت فشار هستند که چرا بچه آوردی؟ چرا بعدی رو آوردی؟ اصلا دیگر در این وضع و شرایط اقتصادی و فرهنگی بچه نیاور. حمایت‌های این مدلی خیلی مشوق است. مدل حمایت‌ها مختلف است، در محله‌های مختلف این مورد هم پیش آمده که فرد می‌خواهد به خاطر بحث‌های مالی و غیره بچه‌ را سقط کند، اما به مجموعه‌هایی مثل مادریار در محلات معرفی شده تا حمایت شود و این اتفاق نیفتد. 

این تجربه متعلق به طرح «نهضت مادری» با 10 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
مجری طرح:
تصویر آواتار فاطمه خسروی
خانم فاطمه خسروی
10 تجربه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
حلقه مادران حلقه مادران 4- عملیات
ما برای نوجوانان در مسجد برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی، علمی برگزار می‌کردیم و سپس از طریق همین بچه‌های مسجد، خانواده‌...
آشنایی مادران آشنایی مادران 1- شناسایی
در طرح مواسات مادرانه ما از روش‌های مختلف مادران را شناسایی و به گروه مجازی و دورهمی‌های حضوری خود دعوت می‌کنیم. ال...
نهضت مادری نهضت مادری 4- عملیات
ما ابتدا در محله خودمان دو خانم بودیم که دورهمی مادر و کودک اجرا می‌کردیم و بعد از مدتی آن را در دو مسجد دیگر نیز ب...
دلگرمی مشترک دلگرمی مشترک 2- اقناع‌سازی
برای شروع مواسات ما گفتیم که مادریم پس برای رفع نیازهای مادرانه­‌مان مثل تربیت فرزند، همسرداری، همبازی برای بچه‌­ها...
برپایی دوره در مسجد برپایی دوره در مسجد 5- توانمندسازی
طرحی دادیم که مدیر محلە اسلامی، ۵۰ نفر را در مسجد دور هم جمع کند و شبکه بهداشت استادی را هماهنگ کند تا برای این افر...