
ظرفیت مسجد
آقای صادقی از فعالین حلقه میانی در راستای جذب مردم به مسجد و فعالیتهای آن از تکنیک «تشریح ظرفیت» استفاده کرده و اینگونه بیان میکنند:
در پاتوق محله سجاد پس از شناسایی و برقراری ارتباط با ظرفیتهای انسانی و مکانی در محله میبایست از راههای مختلف اعتماد مردم را جلب کرده و با خود همراه میساختیم. در راستای تحقق این هدف در سیر مطالعاتی خود مدلهای مختلفی را درآوردیم. برای مثال امام موسی صدر در لبنان شبانه روز کار میکرد، خانه به خانه میرفت و پای کار مردم بود. همین فعالیت پی در پی و حل مسائل مردم باعث شد بعد از ۲۰ سال وضعیت به جایی برسد که اگر کسی میخواست آب بخورد از امام موسی صدر و شیعیان اجازه میگرفت. ارتباط نزدیک با مردم و حل مسائل آنان باعث شده بود که اعتمادشان جلب شود و امام موسی صدر بتواند آنها را در مسائل مختلف با خود همراه سازد.
ما نیز در پاتوق محله تلاش کردیم با فعالیت پی در پی و الگو قرار دادن مدلی که امام موسی صدر در لبنان داشتند به دل محله برویم با خدمت به مردم اعتماد آنها را جلب نموده و با خود همراه سازیم.
برای شروع فعالیت در سطح محله، ابتدا تمام خدماتی که در مسجد ارائه میشد را به دل محله بردیم. برای مثال ایستگاه صلواتی که همیشه در مسجد برپا میشد را به حاشیه بلوار سجاد بردیم و در آنجا با مردم ارتباط برقرار کرده و از ظرفیتها و امکاناتی که در مسجد وجود داشت گفتیم. سپس از آنها دعوت کردیم تواناییهای خود را به مسجد بیاورند و از امکانات و فضای آنجا استفاده کنند. به این ترتیب خودشان کمکم به فضای مسجد آمدند و درگیر فعالیت شدند.
