رزمایش همدلی
4- عملیات

رزمایش همدلی

تجربه‌ی «خانم زهرا مرادیان» از فعالین حلقه‌ی میانی در شهر یاسوج به شرح زیر است:

پس از اجرایی شدن طرح بیت‌الزهراها، اولین فعالیت اجتماعی ما رزمایش همدلی بود که رهبری فرمان آن را در دوران شیوع کرونا صادر کردند. آن زمان آستان قدس رضوی هم اعلام کرد که ما بسته‌های معیتشی را به صورت مشارکتی می‌دهیم. هزینه هر بسته ۳۰۰ هزارتومان بود و برای اینکه ظرفیت خیرین را به میدان بیاورند، شرط گذاشتند که مردم بیایند مشارکت کنند و نیمی از مبلغ را بدهند، بسته‌ها را بگیرند و رایگان به دست نیازمندان برسانند.

به ذهنم رسید که باید از پتانسیل بیت‌الزهرا(س) استفاده کنم. بانی‌های بیت‌ها و رابط خَیِر آن‌ها را دعوت کردیم و گفتیم که بروند و به نام بیت‌الزهرای خودشان یک حساب مشترک در بانک رسالت افتتاح کنند. همچنین از آنها خواستیم تا نیازمندهای فامیل‌، همسایه یا محله‌شان را شناسایی نمایند؛ خانه به خانه، کوچه به کوچه، فامیل به فامیل، این افراد شناسایی و به ما معرفی شدند.

گفتیم حالا هزینه جمع کنید‌؛ اگر خودتان ندارید، فراخوان بزنید که مثلا من پنج خانواده نیازمند می‌شناسم و بعد از چند نفر از دوستانتان یا اعضای بیت‌الزهرا(س) بخواهید هرکدام یک بسته معیشتی را تقبل کنند. این کار انجام شد و هرکدام از این چند نفر انتخاب شده، در بین خواهر، برادر، همکار و... اعلام می‌کردند که یک بسته معیشتی سهم من شده است؛ هرکدام از شما ده هزار تومان کمک کنید تا مبلغ موردنیاز تامین شود. مبالغ دریافتی را به شماره حساب بیت‌الزهرای خودشان واریز می‌کردند.

درنهایت همه بیت‌ها هزینه‌های جمع‌آوری شده‌ را برای ما واریز نمودند و با این روش توانستیم ۹۵ میلیون تومان تامین کنیم. ما نیز مبالغ دریافتی را به حساب کانون خدمت آستان قدس ریختیم و بسته‌ها را تحویل گرفتیم. بعد مطابق با آماری که داشتیم، بسته‌ها را به بانی‌ها تحویل دادیم. 

طرح گسترش بسیار خوبی پیدا نمود. افرادی پیدا می‌شدند که می‌گفتند: «خدا خیرتان بدهد. ما خیلی دلمان می‌خواست به فامیلمان کمک کنیم اما توان این را نداشتیم که برای هر بسته معیشتی، ۳۰۰ هزارتومان بپردازیم؛ ولی با این روش می‌توانیم دَه ‌تا بسته تهیه کنیم.» پس از مدتی کار از حالت محله‌ای درآمد و در سطح استان انجام شد. شهرستان‌ها هم تماس گرفتند که ما هم می‌خواهیم این کار را انجام دهیم و روش‌تان را به ما هم آموزش دهید.

در مرحله دوم رزمایش، ۲۵ میلیون تومان جمع شد و در مرحله سوم دیگر پول جمع نکردیم؛ گفتیم هرکسی برود و خودش بسته درست کند و بیاورد؛ ما هم بخشی از اقلام را به او می‌دهیم. مثلاً ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)، مرغ رایگان می‌دهد. گفتیم هرکس برنج را تامین کند، مرغش را ما به او می‌دهیم. هرکس ماکارونی را تامین کند، رب را ما می‌دهیم. خب خیرینی هم در این زمینه پیدا شدند و کمک‌های خوبی انجام شد. کار کاملا حالت شبکه‌ای به خود گرفته بود و حسابی سر و صدا به پا کرد؛ به‌طوری که از طرف صد او سیما هم آمدند و از کار فیلم و گزارش تهیه کردند. 

از مزایای دیگر طرح هم این بود که خانم‌ها توان و استعداد خودشان را شناختند و فهمیدند که می‌توانند عملیات کنند. ما نیز فهمیدیم که هر فرد چه توان و ویژگی‌هایی دارد و در چه جایی می‌شود از آن‌ها بهره گرفت. یکی در کنشگری خوب است،.دیگری کار بسته‌بندی را خیلی خوب انجام می‌دهد. شخصی آشپز خوب و فعالی است.

این تجربه متعلق به طرح «بیت‌الزهرا» با 9 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
مجری طرح:
تصویر آواتار زهرا مرادیان
خانم زهرا مرادیان
25 تجربه
خانم مردایان از فعالین حلقه‌ی میانی در شهر یاسوج هستند.
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
ایجاد حس همدلی ایجاد حس همدلی 2- اقناع‌سازی
در طرح مجمع خیرین برای اینکه این ساختار مردمی در کار ما ایجاد شود و افراد احساس همدلی کنند، همه مشکلات و دلایل لزوم...
طرح کمک به محرومین طرح کمک به محرومین 1- شناسایی
اواخر سال ۹۸ مجمع خیرین را تشکیل دادیم. اول شروع به گفتمان‌سازی کردیم و برای شناسایی افرادی که ما را همراهی کنند جل...
زلزله کرمانشاه زلزله کرمانشاه 4- عملیات
سال ۹۶ برای زلزله کرمانشاه در شهر اطلاعیه زدیم و همه مردم کمک می‌کردند. این اقلام که جمع‌آوری می‌شد خیلی سروصدا می‌...
کارگروه‌های خیریه کارگروه‌های خیریه 3- تیم‌سازی
در حوزه‌ی انجام فعالیت‌های خیریه در شهر، ما ابتدا شروع به شناسایی و آمایش نیازمندان در محلات مختلف کردیم. سپس آمار...
محرم و نذر زندگی محرم و نذر زندگی 4- عملیات
در سالی که محرم و کرونا همزمان شده بود و امکان برگزاری مراسمات و ... نبود، ما یک پویشی به نام نذر زندگی راه انداختی...