
تکثیر و گسترش
آقای موذنی از فعالین حلقهی میانی در توضیح فعالیتهای خود در شاخهی «عملیات» اینگونه بیان میکنند:
طرح شهید بهنام که در سپاه شکل گرفت، یک میلیون دانشآموز را تحت پوشش خود قرار داد. کمیتهای محتوایی در تهران داشتند و به پایگاههای بسیج سطح کشور که با مدارس ارتباط داشتند، محتوا میدادند. سال ۱۳۹۸ با مجموعه ستاد تربیتی غدیر ارتباط گرفتند. ما نیز برایشان دوره آموزش برنامهسازی برگزار کردیم. همکاریمان شش ماهی ادامه یافت و نتیجه آن تولید چند درسنامه شد. درسنامههایی که توسط همین افراد تولید شد.
ما در مدت دوره، آموزشهای تکراری نمیدهیم و درسنامههای تکراری قبل را تمرین نمیکنیم. بلکه درسنامههایی را که قبلا کمی روی آنها کار کردهایم اما نهایی نشدهاند را محل تمرین مخاطبین قرار میدهیم و در دوره که به شکل کارگاهی برگزار میشود، آنها را کامل میکنیم. این یعنی استفاده از ظرفیت دورههای آموزشی برای افزایش تولیدات برنامهسازی و تولید برنامه، همزمان با آموزش نیرو. سپس از ظرفیت همین جمع برای اجرای برنامههای تولیدی استفاده میکنیم، بازخورد میگیریم و اشکالات را رفع میکنیم.
در همین دوره، متولیان طرح شهید بهنام و بعدها افراد دیگری که برایشان دوره برگزار میکردیم، گفتند شما دارید با پول ما، تولیداتتان را جلو میبرید. گفتم دقیقا! هزینه تولیدات را عملا شما میدهید، اما پرداخت به بدنهی خودتان انجام میشود. شما نیروی خودتان را تامین میکنید، برنامه ساخته میشود و کار شما هم راه میافتد. برای همین مخالفتی هم نداشتند و نتیجهاش را میدیدند. کما اینکه کمیته محتوایی شهید بهنام، بعدها به مرجعی برای آموزش برنامهسازی تبدیل شد.
ممکن است این سوال بهوجود بیاید که آیا اینگونه خودمان برای خودمان رقیب ایجاد نکردهایم؟ پاسخ این است که اتفاقا هدف ما همین بوده است. ما از ابتدا تصمیم داشتیم اول خودمان به یک مرکز تولید تبدیل بشویم و در مرحله بعد مراکز تولیدی مثل خودمان را تکثیر کنیم.
