
یک صفحه قرآن، یک حکمت از نهجالبلاغه
آقای داوودی از فعالین حلقه میانی در توضیح فعالیتهای خود در شاخه «عملیات» اینگونه بیان میکنند:
پنج سال پیش، مجموعهای مردمی متشکل از طلاب، اساتید، نیروهای سپاه و فعالان فرهنگی با هدف ترویج معارف اهلبیت(ع) و با محوریت نهجالبلاغه تشکیل شد. این مجموعه با چهار اصل کلیدی «سهولت دسترسی»، «مقرونبهصرفه بودن»، «تناسب با مخاطب» و «مردمیبودن» فعالیت خود را آغاز نمود. از جمله برنامههای اجراشده میتوان به نصب پوسترهای حکمتهای نهجالبلاغه در اماکن عمومی همراه با QRکد برای دسترسی به شرح مختصر، تولید محتوای صوتی و برگزاری مسابقات فرهنگی اشاره کرد. بهمنظور کاهش هزینهها، سیستم چرخشی پوسترها بین مراکز مختلف طراحی شده و با چاپخانههای متعهد نیز همکاری میشود.
ما نمیتوانیم خطبهها را کامل ارائه دهیم. یک کارگروه محتوایی فکری داریم که از خطبه اول شروع کردند و کلمات و جملات امیرالمومنین (ع) که با فضای زمینهسازی روز مطرح و سادهتر و تک جملهای است که میتواند برای مردم هدایتگری ویژهای برای مردم داشته باشد، استخراج میشود، تبدیل به پوستر میشود و مثل همانها در اختیار مردم و مسجد گذاشته میشود. در خطبهها این مدلی عمل کردیم.
الان مساجدی داریم که سه بار کل حکمتها را خواندند. یک صفحه قرآن میخوانند یک حکمت هم میخوانند. ما این را در بعضی مساجد جا انداختیم، یک صفحه قرآن به همراه یک حکمت. در فضای مجازی هم کانالی به اسم قرآن و نهجالبلاغه داریم، یک صفحه قرآن یک صفحه نهجالبلاغه، از نظر فضای مجازی هم این موارد را خوب کار کردیم.
در فضای مجازی هشت کانال داریم. برای بچهها کانالهای جدا داریم، برای مساجد جداست و عمومی جداست. کاری که انجام دادیم این بود که فضای مجازی و فضای حقیقی را یکی کردیم و تطبیق دادیم. یعنی طرف آنجا میخواند و در فضای حقیقی میبیند، اینجا فضای حقیقی را میبیند و به راحتی میتواند به فضای مجازی متصل شود. ضمن اینکه در کنارش روحانیونی در مساجد هستند که این کار را در قالب آموزش و شرح دنبال میکنند.
تلاشمان این است که نهجالبلاغه باید عمومی شود، مرحلهبندی هم کردیم؛ اول اهمیت نهجالبلاغه خوانی، بعد انس با نهجالبلاغه و بعد هم ان شاء الله آموزش که جنبه تخصصیتر است.
