همیار شهید
4- عملیات

همیار شهید

خانم حافظی از فعالین حلقه‌ی میانی در طرح همیار شهید برای جمع‌آوری خاطرات شهدا از ظرفیت‌های مردمی استفاده کرده و این‌گونه بیان می‌کنند:

 طرح همیار شهید، تلاش می‌کند نام یک شهید را زنده نگه دارد. در این طرح خاطرات شهدا از نزدیکان و خانواده‌اش به‌وسیله‌ی نیروهای مردمی جمع‌آوری می‌شود و سپس در قالب کتاب در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد. برای شروع کار در شهرستان‌ها باید بچه‌ها و نیروهای مردمی را پای کار می‌آوردیم. در ابتدا برای دعوت از علاقه‌مندان متنی در فضای مجازی منتشر و بیان کردیم که ما قرار است در طرحی خاطرات شهدا را جمع‌آوری کنیم، برای همکاری مشخصات خود را به این شماره ارسال کنید.

با انتشار همین متن حدود ۱۴۰ نفر از شهرستان‌های مختلف پای کار آمدند و ما برای آشنایی و آموزش این افراد کارگاهی برگزار و از آن‌ها دعوت کردیم تا در کارگاه حضور یابند. در کارگاه انتخاب و ارزیابی سوژه، روش مصاحبه و تدوین را آموزش دادیم، هم‌چنین از نویسنده‌ی کتاب حوض خون دعوت کردیم تا دوستان علاوه بر استفاده از تجربیات نویسنده، نمونه‌ی انجام شده از کار را نیز ببینند. 

سپس از افراد خواستیم یک شهید را انتخاب و شروع به جمع‌آوری خاطرات کنند. انتخاب سوژه را  بر عهده‌ی خودشان گذاشتیم تا شهیدی را انتخاب کنند که نحوه‌ی ارتباط‌گیری با خانواده‌ی شهید برای آن‌ها راحت‌تر است.

ما همه‌ی بچه‌ها را در گروه ایتا عضو کردیم و همین باعث شد در هر شهرستان افراد با هم ارتباط بگیرند و به صورت تیمی بر روی سوژه‌های خود کار کنند. مدتی بعد از شروع کار روند مصاحبه‌گیری و انتخاب سوژه‌ها به خوبی انجام می‌شد و تعدادی از همیاران شهید علاوه بر مصاحبه، پیاده‌سازی صوت‌ها را نیز انجام می‌دادند. هم‌چنین افرادی هم بودند که وارد جریان کار شدند، خاطرات یک یا دو شهید را جمع‌آوری کردند و در حین پیاده سازی، روش مصاحبه گرفتن و کار را آموخته بودند و به این کار علاقمند شدند و به سمت نویسندگی کتاب رفتند و فردی هم داشتیم که اولین کتابش را با همیار شهید نوشت.

در طرح همیار شهید ۷۰ جلد کتاب با موضوع خاطرات شهدا نوشته شد که برای هر کتاب حداقل ۵ یا ۶ نفر درگیر شدند. پس از آن بنا به درخواست خود بچه‌ها برای بعضی از شهرها مثل بچه‌های الشتر کارگاه داشتیم و دوباره همان روال طی می‌کنیم، فرد به کارگاه  مراجعه می‌کند، سپس یک شهید را انتخاب می‌کند و ادامه ی کار. این مدل برای ما امتحانش را پس داده و به نظر ما مدل درستی است.
هم‌اکنون نیز در شهرستان‌های مختلف در حال پیگیری طرح هستیم. مثلا چند روز قبل فردی به من پیام داده بودند که روستای ما ۵ شهید دارد من دوست دارم یاد بگیرم که چطور خاطرات این افراد را جمع آوری کنم و اگر کارگاهی بود به بنده هم اطلاع بدهید که شرکت کند.

این تجربه متعلق به طرح «همیار شهید» با 6 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
مجری طرح:
تصویر آواتار پروین حافظی
خانم پروین حافظی
9 تجربه
مسول خواهران جبهه فرهنگی و خالق طرح همیار شهید
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
گروه جهادی شهید علم‌الهدی گروه جهادی شهید علم‌الهدی 4- عملیات
 سال ۹۵ گروه جهادی «علم ‌الهدی» را تاسیس کردیم. دو نفری هم کار را شروع نمودیم و در ابتدا مثل خیلی از گروه‌های جهادی...
تجهیز به توانایی تجهیز به توانایی 5- توانمندسازی
در طرح همیار شهید ما برای افرادی که داوطلب شده بودند خاطرات شهدا را جمع‌آوری و ثبت کنند کارگاه برگزار می‌کردیم و در...
میدان در اختیار بانک اطلاعاتی میدان در اختیار بانک اطلاعاتی 1- شناسایی
شناسایی کنشگران فرهنگی، اجتماعی در شهرستان‌ها به این شکل بود که ما از لیست‌هایی که در سامانه باقری(سامانه‌ای است که...
خاطرات شهدا خاطرات شهدا 4- عملیات
ما تصمیم گرفتیم، خاطرات شهدا را از زبان پدر و مادر آن‌ها بشنویم و ضبط کنیم، چرا که آن‌ها گنجینه‌ای هستند که باید قد...
پویش مجازی شهید عبدالله اسکندری پویش مجازی شهید عبدالله اسکندری 4- عملیات
سردار شهید عبدالله اسکندری در دفاع از حرم حضرت زینب کبری سلام‌الله‌علیها، در اولین روزهای خرداد ۱۳۹۳ در حلب به شهاد...