دعوتنامه از شهدا
خانم حافظی از فعالین حلقهی میانی برای شناسایی افرادی که بتوانند خاطرات شهدا را از نزدیکان و خانوادهی آنها ثبت و ضبط کند از تکنیک «فراخوان» استفاده کرده و بیان میکنند:
برنامهی ما برای جمعآوری و نشر خاطرات شهدا این بود که خاطرات شهدا را از نزدیکان و خانوادهی آنها جمعآوری در قالب کتاب منتشر کنیم. در این طرح بنا را بر این گذاشتیم که کار را به صورت مردمی پیش ببریم و از نیروهای مردمی دعوت کنیم تا در جمعآوری و نشر خاطرات شهدا با ما همکاری کنند. به همین منظور در ابتدا برای دعوت از علاقهمندان، یک متن را در فضای مجازی برای افرادی که میشناختم، فرستادم و گفتم در گروههای لرستان منتشر کنید.
متن فراخوان به این صورت بود:
«سلام و احترام
فقط قابل توجه دوستانِ لرستانی
هر کدام از ما در طول زندگیمون با یک یا چند شهید انس بیشتری داشته ایم.
مثلا شهید سلیمانی با شهید یوسفاللهی انس داشتند.
بله منم یه شهید توی گلزار هست خیلی باهاش انس دارم هر چند ویژگیهاشو نمیشناسم.
تا حالا به این فکر کردی برای همین شهید کار مفیدی انجام بدی؟
بله ولی نمیدونم چه کاری؟
مثلا خاطراتی که دیگران درباره آن شهید دارند رو جمع کنی و به گوش بقیه برسونی!
چطوری؟
ما یک جمعی تشکیل دادیم که در طول مدت دو ماه میخواهیم روزانه دو سه ساعت وقت بزاریم خاطرات شهدای لرستان رو از نزدیکانش جمعآوری کنیم.
خروجی این کار چیه؟
خصایص ویژه اون شهید در قالب یه کتاب که شما نقش اول در گردآوری خاطراتش رو داشتی به دیگران ارائه میشه و با این کار میشه الگوهای رفتاری مناسبی رو به نوجوانان و جوانان معرفی کرد. تازه برای معرفی اون شهید که از جونش بخاطر کشور و هموطناش گذشته قدمی برداشتی!
چه خوب منم هستم! »
سپس از آنها خواستیم نام و نام خانوادگی و شماره تلفن خود را به همراه شهر و کلمه همیار شهید برای ما ارسال کنند. یا در گروهی که در فضای مجازی اعلام کرده بودیم عضو شوند، سپس با آنها تماس میگرفتیم. با انتشار متن فراخوان حدود ۱۴۰ نفر برای طرح همیار شهید ثبتنام کردند و به اینصورت توانستیم افراد را شناسایی کنیم.