
دغدغهی محلات پر آسیب
خانم شرفالدین از فعالین حلقهی میانی در راستای اقناع بانوان در راستای برگزاری طرح رضوان در محله و خانههای آنها از تکنیک «استفاده از افراد پیشرو در امر اقناع» و «توجه به آگاهی و تجربه مشترک» استفاده کرده و اینگونه بیان میکنند:
ما طرح رضوان و برگزاری روضههای خانگی را در محلههای پر آسیب نیز اجرا کردیم بود. خیلیها میترسند وارد این محلات شوند اما ما گفتیم باید کاری برایشان انجام دهیم. به این فکر کردیم که چه کسی در این محله میتواند رابط ما شود، اینجا مسئول پایگاه محله خیلی مشتاق بودند و از ما استقبال کردند و چون میدانند که هر کسی به این جا بیاید و کار کند و دیگر جانش را هم کف دستش گرفته و میرود.
در ابتدا برای گفتگو با خانمهای محله و همراه کردن آنان از طریق مسئول پایگاه وارد شدیم، با خانمها ارتباط گرفتیم و وارد خانههایشان شدیم. پس از آن به این نتیجه رسیدیم که نمیتوانیم با مدل روضههای خانگی شروع کنیم و باید بهانه و مناسبتی پیدا کنیم. به بهانه ماه مبارک رمضان شروع کردیم و گفتیم فقط میخواهیم در خانههایتان قرآن بخوانیم. اول یکی، دو نفر بیشتر استقبال نکردند. وقتی وارد خانهشان شدیم ۵ نفر، ۱۰ نفری آمده بودند.
ما در آنجا به جای اینکه سخنران سخنرانی کند، مشاور روانشناسی بردیم. مشاور روانشناس از مسائلی که معمولا خانمها دوست دارند راجع به آن صحبت شود شروع کرد، مثبت اندیشی، شاد بودن، رابطه خوب با فرزند و شوهر، کنارش هم گفتند: اگر سوالی و مشکلی دارید ما اینجا هستیم و پاسخگو میشویم. شما بگویید ما اصلا به خاطر شما به این جا میآییم. اول با اینکه خیلی موافق نبودند و برخیها میگفتند اینها چیست، آرام آرام توانستیم در ۱۰ خانه برویم و این جلسات را برگزار کنیم.
۲۵ روز از ماه مبارک رمضان را رفتیم و مشاورها هم آمدند، بعد دیگر خودشان نوبت میگرفتند، دیگر بحث سخنرانی نبود و همه به شکل مشاورهای بود، بخشی که اول مشاور صحبت میکرد و نهایتا مشاوره فردی بود، حتی روزهای بعد هم برای مشاوره فردی میرفتند و نیازهایشان اینطوری پاسخ داده میشد. الحمدلله پس از گذشت مدتی توانستیم تعداد بیشتری از آنها را با خود همراه کرده و جلسات خانگی را در خانههایشان برگزار کنیم.
