نهضت مادری
4- عملیات

نهضت مادری

خانم خسروی از فعالین فرهنگی در توضیحات فعالیت‌های خود به‌عنوان حلقه میانی این‌گونه بیان می‌کنند:

ما در ابتدا در محله خودمان دو خانم بودیم که دورهمی مادر و کودک اجرا می‌کردیم و بعد از مدتی آن را در دو مسجد دیگر نیز برگزار می‌کردیم اما احساس کردیم این کار ما را قانع نمی‌کند. می‌خواستیم تاثیر بزرگی در محله ایجاد کنیم اما تعدادمان کم بود.

به همین منظور در ابتدا مادرهای مذهبی و انقلابی را شناسایی و دور هم جمع کردیم تا در کنار هم و با کمک یکدیگر بتوانیم در در سطح جامعه فعالیت‌های بزرگ انجام دهیم. ابتدا با بحث مواسات مادرانه شروع کردیم، هدف از مواسات این بود که با همدلی و صمیمیتی که به وجود می‌آید، برای تحقق امر ولی قیام کنیم. با همین دیدگاه جمع مومنانه انقلابی از مادران تحت عنوان نهضت مادری شکل گرفت.

یکی از دغدغه‌های رهبری تحقق الگوی سوم زن است، یعنی زن‌هایی که از دل بانوان ایرانی بجوشد که بتوانند ولایت اجتماعی زن را محقق و در ساحت اجتماعی رهبری کنند. در نهضت مادری به دنبال این هستیم که بانوانی تربیت کنیم تا رهبری را در سطح محله و مسجد پیگیری کنند.

پس از مدتی فعالیت به پیشنهاد و تشویق یکی از دوستان تصمیم گرفتیم گروه نهضت مادری را در محلات دیگر نیز راه اندازی کنیم. در ابتدا با افرادی که می‌شناختم، دوستان حوزه و دانشگاه، صحبت کردم و بحث مواسات مادری را در گام دوم توضیح می‌دادم و از آنها می‌خواستم گروه نهضت مادری را در محلات خود راه‌اندازی یا اگر کسی را می‌شناسند به ما متصل کنند تا به‌عنوان سرگروه محلات فعالیت کنند.

پس از شناسایی و انتخاب سرگروه‌ها برایشان جلسات مجازی و آموزشی برگزار و در آن مواسات و الگوی سوم زن را تشریح می‌کردیم. آنها به عنوان سرگروه محلات وظیفه داشتند جمعی از مادران را در محل شناسایی و جذب کنند و بحث مواسات و سبک زندگی اجتماعی را بین مادرها ترویج دهند. 

در هر محله مادرها دورهمی‌هایی دارند، که در آن سعی می‌شود علاوه بر تربیت فرزند و همسرداری و... رسالت‌های اجتماعی یک خانم هم بیان شود تا مادرها علاوه بر رشد در ساحت فردی در ساحت اجتماعی نیز رشد کنند. هم‌چنین ما با مطرح کردن کتاب‌هایی همچون طرح کلی اندیشه اسلامی، حوض خون، تنها گریه کن که رسالت اجتماعی خانم‌ها را در بازه‌های مختلف و عصر انقلاب تشریح می‌کند، سعی کردیم این گفتمان را در دورهمی‌ها ایجاد کنیم.

پس از گذشت مدتی ناخودآگاه این گفتمان­سازی به وجود ­آمد و این جمع ایمانی فعالیت­های مختلفی را در سطح اجتماع شروع کردند. از برگزاری جشن­ها، مراسم­ها و روضه‌­های خانگی گرفته تا کارهای تخصصی در حوزه بحران جمعیت، مسئله فلسطین، رسانه، حجاب و عفاف و... . آنها سعی می­‌کنند با هم جمع شوند و یکی از مسائل واقعی نظام را در محله و مسجد خود پیگیری و حل کنند.

و به این ترتیب از دل نهضت مادری مجموعه‌های مختلفی بیرون آمد، از جمله امهات‌القدس که هدفش ایجاد گروه‌­هایی است که بین جهان و جهان اسلام، ارتباط بین امت­‌ها را رقم بزند. 

مجموعه شکوه زندگی که هدفشان تربیت کنشگر جمعیت است. مجموعه‌ی دلارام مادری که جمعی از پزشک‌­ها و ماماهای انقلابی هستند و هدفشان اصلاح نگرش‌های غلط پزشکی است که مانع حرکت مادران می­‌شود و مجموعه‌های بسیار دیگری که نهضت مادری توانست با ایجاد گفتمان رسالت اجتماعی و فعال کردن بانوان بوجود بیاورد.

این تجربه متعلق به طرح «نهضت مادری» با 1 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
پیوست‌های تجربه:
نهضت مادری-سرکار خانم خسروی
1.6 MB
دریافت فایل
خانم خسروی
14.8 MB
دریافت فایل
نهضت مادری
04:54
جشنواره ملی جم آران
نهضت مادری
سرکار خانم خسروی
نهضت مادری
مجری طرح:
تصویر آواتار فاطمه خسروی
خانم فاطمه خسروی
1 تجربه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
مواسات مادرانه مواسات مادرانه 4- عملیات
ما در ابتدا گروهی ۴ الی ۵ نفره بودیم، که نهج‌البلاغه را به صورت جمعی مطالعه می‌کردیم. در ادامه با توجه به بیانات مق...
تسهیل ازدواج جوانان تسهیل ازدواج جوانان 4- عملیات
در شوراهای صلح سازش، ابتدا جامعه هدف محدودی داشتیم؛ اما پس از مدتی حجم پرونده‌ها زیاد شد و طی بررسی‌ها متوجه شدیم ک...
آشنایی مادران آشنایی مادران 1- شناسایی
در طرح مواسات مادرانه ما از روش‌های مختلف مادران را شناسایی و به گروه مجازی و دورهمی‌های حضوری خود دعوت می‌کنیم. ال...
کشف مادران با غیرت کشف مادران با غیرت 4- عملیات
بانک اطلاعاتی ما کوچه به کوچه، خیابان به خیابان و خانه به خانه را شناسایی می‌کند. مثلا این‌که در یک محله چه تعداد خ...
دور‌همی خانوادگی دور‌همی خانوادگی 4- عملیات
در طرح مواسات مادرانه پس از شناسایی خانواده‌های چندفرزندی در ابتدا با برگزاری دورهمی‌های مادرانه به آموزش مفاهیم مش...