بیایید غصه‌ی اعتیاد را بخوریم
5- توانمندسازی

بیایید غصه‌ی اعتیاد را بخوریم

تجربه‌ی «آقای دوستدار» از فعالین حلقه‌ی میانی در شهر شیراز به شرح زیر است:

در طرح جمعیت احرار بعد از شناسایی افراد دغدغه‌‎مند در حوزه اعتیاد، برای آن‌ها در شیراز چند دوره آموزشی برگزار کردیم که از سراسر استان فارس در این دوره‌ها شرکت کردند. این دوره‌ها به‌صورت کارگاه یک روزه فشرده برگزار شدند که محوریت آن‌ها ایجاد انگیزه و آموزش ظرفیت‌ها بود. 

ما در مرحله اول حدود ۲۵۰ نفر را در حرم شاهچراغ جمع و برنامه را برگزار کردیم و در مجموع بیش از ۶۰۰ نفر را آموزش دادیم تا درنهایت به دویست هسته فعال در سراسر استان رسیدیم. از اقشار مختلف مردم؛ اعم از، معتاد بهبود یافته، مسئول پایگاه بسیج، نگهبان بانک، خانم‌ خانه‌دار، کاسب و کارمند در میان آن‌ها وجود دارد.

ما به این افراد گفتیم: «بروید، در محله و جغرافیای خودتان، جمعی را که دلسوز و دغدغه‌مند باشند را انتخاب کنید و با یکدیگر بنشینید، غصه اعتیاد را بخورید، با هم حرف بزنید، جلسه داشته باشید و هم‌فکری کنید.» بعد به آن‌ها آموزش‌ دادیم که در حوزه اعتیاد چه ظرفیت‌هایی وجود دارد و چگونه باید از آن‌ها استفاده کنند.
برای مثال، گفتیم که مجموعه‌های کمیته ‌امداد، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پرورش و شهرداری‌های بزرگ، روانشناس دارند. شما می‌توانید، از این امکان استفاده کنید.

تفاهم‌نامه‌هایی هم با مجموعه‌های استانی، ازجمله نیروی انتظامی و بهزیستی نوشتیم که قبول کردند، روانشناس‌ها را در اختیار گروه‌های ما بگذارند. سپس افراد را با متولیان حوزه اعتیاد آشنا کردیم و به آن‌ها آموختیم که چگونه به سراغ این متولیان بروند و از آن‌ها مطالبه کنند.

مشخص کردیم که در حوزه پیشگیری، فلان سازمان مسئولیت دارد یا در حوزه درمان باید سراغ فلان ارگان بروند. یاد گرفتند که بتوانند در این حوزه تسهیلگری کنند. آن هم تسهیلگری به روشی که نیاز به امکانات و محیط فیزیکی هم ندارد.

در نتیجه ما به گروه‌های خودمان می‌گوییم: «بستر را فراهم و آدم‌ها را جذب کنید. هیئت امنای حسینیه و پایگاه بسیج را سر خط بیاورید تا آن‌ها هم کارشناس و مشاور خودشان را در اختیار شما بگذارند و بتوانید در این حوزه فعالیت‌های موثری انجام دهید.  سپس  برای تامین اعتبار و  همراهی در اجرا، به سراغ سازمان‌ها نیز بروید.»

این تجربه متعلق به طرح «جمعیت احرار» با 5 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
مجری طرح:
تصویر آواتار دوستدار
آقای دوستدار
14 تجربه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
مقابله با اعتیاد مقابله با اعتیاد 4- عملیات
جرقه‌ی نوع فعالیت ما در حوزه اعتیاد از طرف خانمی روستایی، زده شد. یکی از کارشناسان ما به روستایی به نام «گچی» رفته...
جمعیت احرار جمعیت احرار 4- عملیات
برای مقابله با اعتیاد تصمیم گرفتیم، در حوزه‌ی پیشگیری، درمان و صیانت ورود کنیم. تجربه‌ها و مشاهدات، ما را به این نت...
کارگروه مبارزه با اعتیاد کارگروه مبارزه با اعتیاد 4- عملیات
در زمینه‌ی اعتیاد و مبارزه با آن ما ابتدا در محله معتادان را شناسایی کردیم و سپس ظرفیت‌های دولتی و مردمی را که در ا...
مرکز شتاب دهنده مرکز شتاب دهنده 5- توانمندسازی
ما معتقدیم یکی از مهم‌ترین وظایف حلقه‌های میانی مدیریت و جهت‌دهی صحیح ظرفیت‌های مردمی است، توانمند‌سازی نیاز به است...
داوطلبین علیه اعتیاد داوطلبین علیه اعتیاد 1- شناسایی
ما به این نتیجه رسیدیم که در هر منطقه و جغرافیای کوچکی که اسمش را محله می‌گذاریم، باید آدم‌های دغدغه‌مند در زمینه ا...