داوطلبین علیه اعتیاد
آقای دوستدار از فعالین حلقهی میانی برای شناسایی افراد دغدغهمند در حوزهی اعتیاد از تکنیکهای «بانک اطلاعاتی»، «فراخوان»، «عملیات کوچک» و «گلوله برفی» استفاده کرده و بیان میکنند:
ما به این نتیجه رسیدیم که در هر منطقه و جغرافیای کوچکی که اسمش را محله میگذاریم، باید آدمهای دغدغهمند در زمینه اعتیاد را شناسایی و آنها را توانمند کنیم تا به منطقه خودشان بروند و به عملیات فرهنگی علیه معضل اعتیاد مشغول شوند.
برای شناسایی افراد دغدغهمند به چندین شکل عمل نمودیم؛ شیوه اول این بود که از بستر بسیج و سپاه نواحی، استفاده کردیم تا مسئولین ردهها، افرادی که برای این کار مناسب هستند را به ما معرفی کنند.
روش دوم نیز ایجاد حوضچه جذب بود. ما در هفته مبارزه با مواد مخدر، ویدیویی خطاب به مردم با این مضمون در فضای مجازی منتشر کردیم که اگر با اعتیاد مشکل دارید، نمیخواهید ادامه بدهید و دنبال راه حل میگردید، عدد یازده را به فلان شماره پیامک کنید.
همچنین اگر یکی از اعضای خانواده شما دچار اعتیاد است و میخواهید به او کمک کنید، عدد ۲۲ را ارسال کنید. اگر خیر نیز هستید و قصد کمک دارید، عدد ۳۳ را بفرستید. پنج تا گزینه بود که حالا همین سه مورد را در ذهن دارم. نزدیک به ۶۰۰ پیامک برای ما ارسال شد. عدهای کمک خواسته و عدهای هم اعلام آمادگی کرده بودند که کمک کنند.
شیوه بعدی نیز این بود که وقتی پرچم فعالیت بلند شد و بقیه فهمیدند، جایی به نام جمعیت احرار وجود دارد و اگر کسی مشکل یا دغدغه اعتیاد داشته باشد، میتواند به آنجا پناه بیاورد، مردم خودشان تبلیغ سینه به سینه کردند و این خودش بستری برای جذب افراد میشد.
الان در جامعه کسی نمیداند برای مشکل اعتیاد به کجا رجوع کند؛ نیروی انتظامی؟ بهزیستی؟ اما وقتی مردم متوجه شدند گروه مردمی به نام جمعیت احرار شکل گرفته است، خودشان برای دریافت یا ارائه کمک به آن مراجعه میکنند.