خیریه‌ی حقوقی
4- عملیات

خیریه‌ی حقوقی

آقای صادقی از فعالین حلقه‌ی میانی با ایجاد شبکه‌ای از وکلا فعالیت‌های خیریه در حوزه‌ی مسائل حقوقی انجام داده و بیان می‌کنند:

هر وکیل باید سالانه حداقل دو پرونده معاضدتی را از طریق کانون وکلا بپذیرد و به‌صورت رایگان انجام دهد. علاوه بر این، باید در طول ماه با رئیس سازمان قضایی شهرستان هماهنگ باشد و در یک مرکز، مشاوره حقوقی یا خدمات قضایی رایگان ارائه بدهد. وکلای معاضدتی کار مشاوره حقوقی، تنظیم لوایح، تنظیم دادخواست و شکواییه انجام می‌دهند.

این بستر خوبی بود که البته باید هدایت نیز می‌شد و به بهترین شکل ممکن، درخدمت مردم قرار می‌گرفت؛ بنابراین تصمیم گرفتیم که دسته‌بندی و لایه‌بندی کنیم و طبق نقشه‌ی جغرافیایی شهرستان، به هر وکیل یک منطقه اختصاص بدهیم تا در طول ماه، چند جلسه عمومی رایگان برگزار و براساس بوم، جغرافیا و مسائل مورد ابتلاء همان منطقه، صحبت بکنند. معتقد بودم که این کار قطعا در کاهش اختلافات و مشکلات حقوقی مردم موثر خواهد بود.

وقتی که توانستیم با وکیل‌ها ارتباط عمیق‌تری برقرار کنیم، برای اینکه از فرصت‌های ایشان به بهترین شکل استفاده کنیم، می‌پرسیدیم که چند ساعت در هفته می‌توانند در برنامه آگاه‌سازی حقوقی، به ما کمک کنند. مثلا، یک نفر هفته‌ای دو ساعت یا یک روز در هفته را به ما اختصاص می‌داد. ما هم بر اساس زمانی که داده بودند، برایشان برنامه‌ریزی می‌کردیم تا در مساجد حضور یابند و به ارائه خدمات رایگان بپردازند.

گاهی اوقات با ستاد نماز جمعه نیز هماهنگ می‌کردم و در محل برگزاری نماز، حدود هشت تا میز مشاوره حقوقی رایگان برای ارائه خدمات به نمازگزاران می‌گذاشتیم. به واسطه‌ی ارتباطی که در دفتر مشاوره با وکیل‌ها داشتم، از ایشان درخواست می‌کردم که در این برنامه با ما همکاری نمایند.

همچنین عده‌ای از دوستان حقوق‌دان که در مسجد ما بودند و یا افرادی که نماینده حقوقی اداره‌ها بودند نیز در این طرح مشارکت فعال داشتند. مردم نیز استقبال خوبی از طرح داشتند. ازطرفی وکیل‌ها هم جهت شرکت در این طرح علاقه نشان می‌دادند؛ چراکه هم یک کار خیریه بود و هم برایشان یک نوع تبلیغ محسوب می‌گردید. 
یکی دو نفرشان نیز که وکیل نبودند و صرفا مدرک داشتند به دنبال این بودند که این کار برایشان یک رزومه‌ای باشد. ما از طریق بسیج، به‌عنوان مشاور برایشان حکم همکاری صادر می‌نمودیم که بعدها به‌عنوان سابقه کار از آن بهره بگیرند. معتقدم باید برای هرکسی که کار می‌کند، قدمی برداشته شود.

هم‌چنین ما در ادامه‌ی کارهای خیریه‌ی خود به‌واسطه‌ی دفتر حمایت قضایی بسیج در دادگستری، با نهادهای قضایی هماهنگ می‌کردیم و وکیل‌ها را با خود به زندان می‌بردیم. ما در زندان مشاوره رایگان می‌دادیم، برای افراد لایحه تنظیم می‌کردیم و اگر دادخواستی نیاز داشتند، برایشان می‌نوشتیم.

با کمک و تلاش وکیل‌ها در سال ۱۴۰۰، تعداد ۷۲ زندانی را آزاد کردیم. سه نفر را نیز از چوبه دار نجات دادیم. مثلا، در یکی از پرونده‌ها پس از گرفتن رضایت از خانواده مقتول، یک شماره حساب اعلام کردیم و مردم حدود یک میلیارد و صد میلیون تومان به آن واریز نمودند و شکرخدا دیه را پرداختیم.

هم‌چنین چند نفر از وکیل‌هایی که در طرح‌های خیریه با ما مشارکت داشتند، در حال حاضر پرونده‌هایی حتی با مبلغ حق وکالت بسیار بالا را به‌صورت رایگان وکالت می‌کنند. دو نفر از همین دوستان که از برادران اهل سنت هستند، خیریه‌ای در روستای خودشان تاسیس کرده‌اند. هرکسی در منطقه ما نیاز به کمک دارد را به ایشان ارجاء می‌دهیم و کمکش می‌کنند.

این تجربه متعلق به طرح «مشاوره حقوقی» با 7 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
مجری طرح:
تصویر آواتار محمدصادق صادقی
آقای محمدصادق صادقی
21 تجربه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
مشاوره حقوقی رایگان مشاوره حقوقی رایگان 4- عملیات
در ابتدا با همراهی چند نفر از دوستان که یا وکیل بودند و یا دوره‌هایی را در حوزە‌ی حقوق و مسائل حقوقی گذرانده بودند؛...
تشویق، گامی به‌سوی ترغیب تشویق، گامی به‌سوی ترغیب 2- اقناع‌سازی
پس از پیوستن تعدادی از وکلا و حقوق‌دانان به طرح مشاوره‌ی حقوقی رایگان و ارائه‌ی خدمت به مردم، ما برای این‌که ارتباط...
تکثیر شورای صلح تکثیر شورای صلح 4- عملیات
پس از ایجاد هسته‌ی اولیه و ایجاد گروه‌های مشاوره حقوقی در شهر، اقدام به تشکیل شوراهای صلح و سازش روستایی کردیم. هر...
استفاده از ظرفیت‌ها استفاده از ظرفیت‌ها 3- تیم‌سازی
سرمایه‌ها و ظرفیت‌های انسانی بسیاری در کشور وجود دارد. افراد زیادی هستند که دنبال موقعیتی می‌گردند که حتی به‌صورت ر...
منفعت‌سازی منفعت‌سازی 2- اقناع‌سازی
وقتی که توانستیم با وکیل‌ها ارتباط عمیق‌تری برقرار کنیم، برای اینکه از فرصت‌های ایشان به بهترین شکل استفاده کنیم، م...