باشگاه کشاورزان جوان
4- عملیات

باشگاه کشاورزان جوان

آقای غلامی از فعالین حلقه‌ی میانی در توضیح فعالیت‌های خود در شاخه‌ی «عملیات» این‌گونه بیان می‌کنند:

تصمیم گرفته بودیم، روی عمران، آبادانی، هویت و فرهنگ روستا کار کنیم تا شرایط را برای بازگشت و مهاجرت معکوس به روستا مهیا کنیم، اما هر بار که برای پیگیری مسائل روستا به ادارات شهرستان مراجعه کردیم با این پرسش مواجه شدیم که "شما چه کاره هستید؟" و وقتی متوجه می‌شدند که صرفا از اهالی هستیم، جواب مشخصی نمی‌داند و جایگاهی برایمان قائل نبودند. پس باید یک سازه اجتماعی به‌دور از حب و بغض و جهت‌گیری‌های قومی و خویشاوندی، در روستا شکل می‌دادیم.

"باشگاه کشاورزان جوان" تنها سازمان مردم‌نهادی بود که می‌توانست در همه‌ی حوزه‌های بر زمین مانده که متولی نداشت، ورود کند و دارای ظرفیتی بود که بستر فعالیت را برای تمامی افرادی که دغدغه پیشرفت روستا را دارند، فراهم می‌آورد.

نفرات اصلی و ابتدایی باشگاه هفت نفر بودیم و در ادامه شروع به عضوگیری نمودیم. بسم‌الله گفتیم و متقاعدسازی افراد برای پیوستن به باشگاه را، از فامیل و دوستان نزدیک خود شروع کردیم. تک به تک، به خانه اهالی می‌رفتیم و مدت‌ها برای مجاب کردن آن‌ها وقت می‌گذاشتیم. بالاخره بعد از یک‌ونیم سال توانستیم، ۱۲۰ نفر از کریم‌آبادی‌های ساکن و غیرساکن روستا را در باشگاه جذب و برای آنها کارت عضویت صادر کنیم.

هر کدام از افراد پس از عضو شدن، با توجه به علاقه، توان و اعلام خودشان در کارگروه‌های باشگاه عضو شدند. بعد از عضوگیری، شروع به آموزش و توجیه افراد کردیم. در این راستا، اعضا را به روستاهایی که کارهای شاخصی انجام داده بودند می‌بردیم تا الگو و انگیزه‌ای برای آن‌ها باشد. هدف اصلی ما از این آموزش‌ها و بازدیدها این بود که می‌خواستیم گفتمان خودمان را رواج بدهیم؛ اینکه باید در راستای رشد روستا، وفاق و همدلی اجتماعی داشته باشیم و با اتحاد و تلاش، باعث پیشرفت روستا شویم.

کارگروه‌ها در سال‌های نخست به رصد و پیمایش وضعیت روستا در حوزه های تخصصی خود مشغول شدند. هر کارگروه، مشکلات حوزه خودش را احصاء و راه‌های برون‌رفت از این مشکلات را نیز پیدا می‌کرد. مثلا در کارگروه اشتغال به این نتیجه رسیدند که باید نوع و روش کشت محصول متحول شود تا با افزایش بهره‌وری و فروش، موجب اشتغال و نهایتا بهبود شرایط اقتصادی اهالی شوند.

ما محدودیتی برای پیوستن به کارگروه‌ها نداشتیم، همین باعث شد، جوانان و نوجوانان فرصت و امکان صحبت بین اعضای کارگروه‌ها را پیدا کنند و به این توان برسند که بعدها در جوامع بزرگتر نیز دغدغه‌هایشان را به سادگی بیان کنند.

ما اولین روستا در منطقه بودیم که عضو باشگاه کشاورزان جوان شدیم؛ روستاهای اطراف پس از مشاهده توفیقات ما، به من مراجعه کردند تا به آن‌ها راهی نشان دهیم تا بتوانند به روستایشان خدمت کنند؛ من نیز به آن‌ها مدل باشگاه را پیشنهاد دادم که عموما هم موفق بوده‌اند.

این تجربه متعلق به طرح «باشگاه کشاورزان جوان» با 6 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
مجری طرح:
تصویر آواتار حسن غلامی
آقای حسن غلامی
26 تجربه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
شناسایی فعالین فرهنگی شهر شناسایی فعالین فرهنگی شهر 1- شناسایی
برای شناسایی افراد فعال و تاثیرگذار در راستای ایجاد تحول فرهنگی در شهر ابتدا با افرادی که به‌واسطه‌ی فعالیت‌های فره...
دست به دست هم دست به دست هم 4- عملیات
در محله‌ی حاشیه شهر بعد از اینکه شناسایی‌ها کاملا انجام شد، جلسات هفتگی گذاشتیم. در این جلسات که روزهای یکشنبه برگز...
آفتاب آمد دلیل آفتاب آفتاب آمد دلیل آفتاب 2- اقناع‌سازی
بعد از عضوگیری در باشگاه کشاورزان جوان، شروع به آموزش و توجیه افراد کردیم. آن زمان دیگر خودمان هم به روستا برگشته ب...
استراتژی درست رو پیدا کن استراتژی درست رو پیدا کن 2- اقناع‌سازی
پس از اینکه تعداد نوجوانان در گروه دخترانه‌ی بصیرا زیاد شد، نیاز به مربی بیشتر داشتیم. هر چه با دوستان خودمان صحبت...
تجملات یا آبادانی تجملات یا آبادانی 2- اقناع‌سازی
حل بسیاری از مشکلات اجتماعی منوط به حذف برخی هزینه‌های اضافه‌ای بود که صرف تجملات می‌شد. فرهنگ‌ها و رسومی که ضرورتی...