محله مهربانی
4- عملیات

محله مهربانی

آقای حسین‌آبادی در توضیح فعالیت‌های خود به‌عنوان حلقه‌ی میانی در شاخه‌ی «عملیات» این‌گونه بیان می‌کنند:

از جمله مناطقی که همواره دچار مشکلات و معضلاتی در زمینه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و رفاهی است، حاشیه شهرهاست. با سکونت در حاشیه شهر کرمان در جریان این محرومیت‌ها قرار گرفتم. در ابتدا با مشارکت ۵ نفر از دوستان هیئتی شروع به تهیه لوازم مدرسه برای دو کودک نیازمند کردیم و سپس نیازمندان دیگر را نیز شناسایی کردیم. در حین شناسایی نیازمندان متوجه معضلات دیگری در محله مثل فقر، فساد، اعتیاد، بیکاری و محرومیت از امکانات رفاهی مثل آسفالت نبودن کوچه‌ها و غیره شدیم.
به همین علت تصمیم گرفتیم فعالیت‌های خود را معطوف به شناسایی نیازمندان و رفع مشکلات آنها از طریق خیرین نکنیم بلکه با شناسایی افراد دغدغه‌مندی که در خود محله زندگی می‌کنند و فعال کردن آنها برای حل تمام معضلات موجود کاری انجام دهیم. به همین منظور با همراهی دوستان یک موسسه خیریه به نام لواء‌ زینب‌(س) راه اندازی کردیم و از روش‌های متفاوت برای درگیر کردن اقشار و نهادهای مختلف برای حل معضلات استفاده کردیم.

پس از مدتی افراد متفاوت از پیش نماز مسجد گرفته تا بچه‌های بسیجی و هیئتی و مردم عادی و نهادهای مربوطه را با خود همراه کردیم و این‌گونه تمام مردم محله را درگیر حل مشکلات کردیم. پس از اینکه بچه‌ها بر کار مسلط شدند کار را به آنها سپردم و به محله‌های دیگر رفتم تا تجربه کار گروهی و استفاده از مردم برای حل مشکلات محله را در آنجا نیز امتحان کنم.
در محله جدید با دو نفر از معتمدین محل ارتباط گرفتم از طریق آنها به افراد دیگری رسیدم که به صورت خودجوش اما تک نفره در حال فعالیت بودند. همه این‌ها را دور هم جمع کردم تا هر کدام به تناسب ظرفیت و کارایی خود اما در یک لوا کار را پیش ببرند به این ترتیب آن محله نیز فعال شد.

در ادامه با همین الگو که «هر کسی می‌بایست در رفع مشکلات مربوط به محله خود که خواه ناخواه گریبان‌گیر خود و خانواده‌اش می‌شود قدمی بردارد»، در محلات دیگر کار خود را با نام طرح محله مهربانی شروع کردیم. به این صورت که ابتدا فعالین محله را شناسایی و سپس آنها را توجیه و کمیته‌بندی می‌کنیم تا برای حل مشکلات محله‌ی خود کاری انجام دهند. به این ترتیب هم‌اکنون ۳۰ محله از الگوی محله‌ی مهربانی استفاده کرده و در حالت فعالیت هستند. 

این تجربه متعلق به طرح «محله مهربانی» با 12 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
مجری طرح:
تصویر آواتار مهران کدخدا حسین‌آبادی
آقای مهران کدخدا حسین‌آبادی
13 تجربه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
پویش اطعام غدیر پویش اطعام غدیر 4- عملیات
درگذشته برای یک مناسبت، یک نقطه را فعال می‌کردیم. مثلا، برای عید غدیر چهار سال بود که با ظرفیت خیرین مرکز نیکوکاری...
برای خوشحالی امام‌عصر(عج) برای خوشحالی امام‌عصر(عج) 2- اقناع‌سازی
بعد از اینکه صحنه های دل‌خراش سیل را در شهرمان دیدیم، گفتیم باید خودمان قدمی برداریم. از قبل به سبب کارهای فرهنگی و...
تخصص تو، مسئولیت تو تخصص تو، مسئولیت تو 3- تیم‌سازی
در آن اوضاع سخت سیل لرستان، فقط می‌شد کارها را تیمی پیش برد. در آن سرما و اوضاع سیل‌زده هر کس چیزی می‌آورد و مایحتا...
همه آمده بودند همه آمده بودند 4- عملیات
سیل که به شهر ما رسید، شهر از دو طرف بسته شد و هیچ راه ارتباطی‌ای نداشتیم. واقعاً دیدن اوضاع سیل زدگان خیلی دل‌خراش...
تامین برنج تامین برنج 4- عملیات
یکی از طرح‌های ما برای تهیه‌ی برنج خانواده‌های نیازمند این بود که تلاش کردیم گونی‌هایی را فراهم کنیم و به برنج‌‌کار...