آموزش واجب فراموش شده
آقای دوستدار از فعالین حلقهی میانی در توضیح فعالیتهای خود در شاخهی «توانمندسازی» اینگونه بیان میکنند:
در طرح چهارشنبههای طلایی ما برای توانمندسازی گروههای مختلفی که در سراسر کشور در حوزهی حجاب دغدغهمند بودند، آموزشهای تئوری و میدانی طراحی کردیم. اصل آموزش ما، آموزش معارف امر بهمعروف و نهی از منکر و همچنین آموزش میدانی است. ابتدا ضرورت، اهمیت، شبهات امر به معروف و شیوههای آن را توسط مربی به افراد آموزش میدهیم. سپس یک مرحله آموزش عملیات میدانی داریم. هدف از آموزش میدانی این است که نگرانی بچهها رفع شود و ببینند کسی علیه کارشان موضع نمیگیرد و به آنها معترض نمیشود.
همچنین نظر ما این است که کار میدانی میتواند فعالیت را به مرحله اجرا برساند، وگرنه از اول انقلاب تا بهحال بارها و بارها در موضوعات مختلف، آموزشهای تئوری داده شده؛ اما درصد خیلی کمی به حرکت میدانی و نتیجه مطلوب منجر شده است.
همین آموزش و حضور میدانی در مورد جزیره خارک هم افتاد. چند نفر از دغدغهمندان حوزه حجاب در خارک، کلیپهای ما را در فضای مجازی دیده بودند و از ما برای آموزش دادن به آنها دعوت کردند. برای بچههای ما بلیط هواپیما گرفتند تا به آنجا بروند و آنها را آموزش بدهند. الان بیش از بیست هفته است که برنامه در خارک هم اجرا میشود و در واقع این شهر هشتاد و هفتمین نقطهایست که طرح را به اجرا درمیآورند.
این آمادگی را هم داریم که هر زمان، در هر نقطه از کشور، بچههایمان را برای آموزش دادن به جمعی ۵۰-۴۰ نفره از دغدغهمندان حوزه حجاب و عفاف، بفرستیم تا به آنها آموزش دهند و بعد خودشان با هر اسم و عنوانی که دوست دارند، کارشان را دنبال نمایند.
به نظرم در این حوزه کار به جایی رسیده است که اگر ما هم از آن کنار بکشیم، تیمها خودشان بهصورت جدی طرح را ادامه میدهند. کسی که در قالب این طرح در حوزه حجاب فعالیت میکند، از قبل دغدغه این موضوع را داشته است؛ اما نمیدانسته که باید چکار کند. پس حالا که مدل کارش را پیدا کرده و آموزش درست را هم دریافت کرده است، دیگر آن را رها نمیکند و به کار ادامه خواهد داد.