
فعالیت قابل دفاع
آقای موذنی از فعالین حلقه میانی برای اقناعسازی مربیان و وارد کردن آنها به تولید برنامههای تربیتی از تکنیک «ایجاد عملیاتهای آزمایشی و نمونه اولیه» استفاده کرده و اینگونه بیان میکنند:
ماموریت ما در ستاد تربیتی غدیر این است که فضای نظری، مطالعات و پژوهشهایی که در حوزه تربیت وجود دارد را با تولید برنامه به صحنه عملیاتی نزدیک کنیم و نام این طرح را «برنامهسازی تربیتی» گذاشتیم. وقتی به اولین خروجی رسیدیم آن را در اختیار مجموعههایی که از قبل میشناختیم و در ارتباط بودیم قرار دادیم تا پیاده سازی کنند.
اولین کار ما کار تاریخی بود. پنج برش از زندگانی پیامبر اکرم را از کتابهای تاریخی، انتخاب و آنها را به یک متن نوجوانانه تبدیل کردیم. سپس سراغ طراحی قالب رفتیم. قالب انتخاب شده، تولید فتوکلیپ توسط دانشآموزان بود. یعنی دانشآموزان باید با کنار هم قراردادن چند عکس، یک فیلم سناریودار تولید میکردند که نریشن روی آن سوار میشد. برای طراحی سناریو نیاز به یک متن تاریخی روان داشتند. بنابراین متن تولیدشده خودمان در اختیارشان قرار میگرفت.
علاوه بر آن دست به تولید برنامههای مختلفی مختص دانشآموزان پایههای هفتم، هشتم و نهم زدیم. یکی از بهترین برنامههای تولیدیمان در این مقطع در همان سالهای ابتدایی، اردوی «آن روی سکه» بود که محتوای غربشناسی داشت. دیگر برنامهسازی را شروع کرده بودیم. برای خودمان تا حدی روشن شده بود که مطلوبمان از یک برنامه چیست و یا یک برنامه باید چه ویژگیهایی داشته باشد که به آن برنامه تربیتی بگوییم. مصادیقی تولید کرده بودیم که در مجموعههای مختلف اجرا شده بودند.
پس از تولیدات اولیهای که داشتیم، از مربیان و افراد مستعد دعوت به همکاری کردیم و برای آنها توضیح دادیم که دنبال چه هستیم و با چه فرایندی برنامه تولید میکنیم، کجا مصرف و اجرا میشود و چه آثاری روی مخاطب دارد. کارمان عینی و قابل دفاع بود. دیگر امکانش بود تا مربیان و مخاطبین در کنارمان قرار بگیرند و در برنامهسازی و افزایش تولیدات به ما کمک کنند.
