شناسایی فعالان فرهنگی ازنا
خانم حافظی برای شناسایی فعالان فرهنگی در شهرستان ازنا از تکنیک «بانک اطلاعاتی» استفاده کرده و بیان میکنند:
از سامانه شهید باقری خروجی لیست کنشگران شهرستان ازنا را گرفتیم و با حدود ۱۰۰ نفر کنشگر مواجه شدیم که ثبت شدهاند و با آنها تماس گرفتیم. در نتیجهی این تماسها متوجه شدیم که خیلی از این شمارهها خاموش بودند و حدود ۵۰ نفر پاسخ دادند، که به ایشان اطلاع دادیم که سه روز مشخص به ازنا خواهیم رفت.
خانم مریم سلطانی که سابقهی آشنایی با ایشان را داشتیم، در آن شهر موسسهای به نام رویش آرزوها را داشتند و به همین واسطه برای کار ما مکانی مناسب مهیا بود، به همین دلیل ازنا را برای شروع انتخاب کردیم.
یکی از آقایان هم آنجا موسسه قرآنی داشت با ایشان هم هماهنگ کردیم که تعدادی از مصاحبهها را در موسسه قرآنی ایشان انجام بدهیم. در واقع دو مکان را هماهنگ کرده بودیم که با توجه به بعد مسافت هر جایی که بچهها راحتتر بودند، حضور پیدا کنند. صبحها در یکی از موسسهها بودیم عصر در موسسه دیگر و مقرر شد روزانه حدود ۲۰ نفر را ببینیم.
روش کار هم به اینصورت بود که فرمی را طراحی کرده و دادههایی را در آن گذاشتیم که مورد نیاز ما بود، مثلا نوع فعالیت آنها چیست؟ چه نوع کتابهایی را مطالعه میکنند؟ تا هم سبکها به دستمان بیاید و هم اینکه در چه منطقه جغرافیایی فعالیت میکنند.
همچنین پس از پر کردن فرمها، با هر نفر ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صحبت میکردیم درمورد اینکه مشکلاتشان در شهر چیست؟ با کدام مجموعهها کار میکنند؟ کدام مجموعه در شهرشان سرآمد است؟ در بین عناصر فعال فرهنگی شهر چه فردی را بیشتر قبول دارند؟ اینکه این افراد با چه موسسهای همکاری کردند را با این هدف میپرسیدیم که ببینیم این فرد اصلا اهل کار جمعی بوده یا نه و اگر نیست چرا از جمع جدا شده است.
در نهایت با حدود ۵۰ نفر الی ۶۰ نفر قرار گذاشته بودیم، که در دوره اول کلا حدود ۱۳ نفر آمدند. البته الحمدالله این افراد همچنان با ما ارتباط دارند.