دوره آیات الخضور
5- توانمندسازی

دوره آیات الخضور

خانم کمالی از فعالین حلقه‌ی میانی در توضیح فعالیت‌های خود در شاخه‌ی «توانمندسازی» این‌گونه بیان می‌کنند:

بعد از شهادت بانوی خبرنگار فلسطینی، دوره‌ای با عنوان «آیات الخضور» متولد شد. این دوره، به نام این خبرنگار شهید متبرک شده بود. این دوره برای افرادی‌ست که علاقه‌مند هستند، فلسطین را روایت کنند. در این دوره آن‌ها می‌آموزند در موضوع فلسطین چه چیزهایی بگویند و  حتی در مجموعه‌هایی که هستند، چطور فلسطین را روایت کنند. در دوره آیات‌ الخضور ۱۰ سرفصل چیدیم؛ صهیونیست شناسی، تقابل جریان حق و باطل، بحث اسرائیل و فلسطین و مقاومت و... که همه را با پیوست زنانه و مادرانه ارائه دادیم.

یکی از سرفصل‌های ما بحث مقاومت بود. علاوه بر اینکه گروه‌های مقاومت فلسطین را معرفی کردیم، از نوع مقاومتی که در زندگی انسان فلسطینی وجود دارد، گفتیم. از اینکه مقاومت او چگونه است و اصلا چطور می‌تواند به اینجا برسد؟ چه فاکتورهایی را رعایت می‌کند؟ سبک زندگی او چیست که توانسته فرزندی تربیت کند که فرزندش با تحمل این همه درد نه تنها شکایت نمی‌کند بلکه خیلی محکم می‌ایستد و قرآن می‌خواند؟ استادی که این موارد را برای ما روایت می‌کرد از ریزفاکتورهایی که فلسطینیان در زندگی دارند تا موارد بزرگش را به ما می‌گفتند. مثلا می‌گفتند وقتی یک خانواده شهید می‌دهد، مردم جلوی در آن خانه می‌روند و به مادر آن شهید تبریک می‌گویند و به حال مادر شهید غبطه می‌خورند. می‌گویند ای کاش جای شما بودیم و شما به مقام بالایی رسیدید. لالایی خواندن مادران فلسطینی فرق دارد و در لالایی خواندنشان مقاومت مطرح است. حتی از نوع آشپزی و کشاورزی‌شان این را می‌فهمیم که وقتی می‌خواهند محصولاتشان را برداشت کنند، سر زمین‌هایشان شعر می‌خوانند. این شعر حاوی پیام‌های مقاومتی است. لباس عروسشان، سوزن‌دوزی‌شان، آن لباس مخصوصی که می‌پوشند با مقاومت عجین شده است. یکی از سرفصل‌هایمان این بود. یکی دیگر تقابل جریان حق و باطل بود که اصلا این جریان جیست و چرا باید وجود داشته باشد؟ و دیگر اینکه «صهیون چگونه با استفاده از رسانه، نقش زنان را در جنگ و جامعه می کاهد؟!» 

این دوره‌ها صرف بیان تاریخ فلسطین و جریان صهیونیسم نبود بلکه عامل کنشگری و ایجاد تعهد برای افراد شرکت کننده بود که حداقل در موضوعات مختلف برایشان شناخت ایجاد شود و متناسب با آن اطلاعاتی که می‌گیرند، بتوانند عملیاتی را انجام بدهند و همچنین اندیشه و به تبع آن گفتمان‌سازی‌شان قوی شود. الحمدلله این دوستان که قوی شدند خودمان آن‌ها را به دورهمی‌ها، مساجد، هیأت‌ها و محله‌های مختلف اعزام می‌کنیم و آن‌ها نیز شروع به تبلیغ و مطرح کردن گفتمان فلسطین بین مردم می‌کنند. 

این تجربه متعلق به طرح «امهات‌القدس» با 8 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
مجری طرح:
تصویر آواتار کمالی
خانم کمالی
8 تجربه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
تجمعات، فرصت‌های طلایی تجمعات، فرصت‌های طلایی 1- شناسایی
ما برای شناسایی افراد علاقه‌مند به فعالیت در حوزه‌ی مقاومت فلسطین به تجمعاتی که در حمایت از فلسطین شکل می‌گرفت، می‌...
سهم من در مبارزه با اسرائیل سهم من در مبارزه با اسرائیل 4- عملیات
در کارگروه امهات‌القدس برای پای‌کار آوردن مردم و ایجاد یک حرکت عمومی در حوزه‌ی فلسطین هیئت امتداد را راه‌اندازی کرد...
آموزش در مسیر مقاومت آموزش در مسیر مقاومت 5- توانمندسازی
ما آن دسته از اعضای کارگروه "امهات‌القدس" که علاقه‌مند به فعالیت در حوزه‌ی کنشگری برای فلسطین هستند اما نمی‌دانند ب...
به توان ما به توان ما 4- عملیات
در کارگروه امهات‌القدس ما برای شناسایی افراد دغدغه‌مند در حوزه‌ی فلسطین و استفاده از ظرفیت به وجود آمده در راستای ز...
امهات القدس امهات القدس 4- عملیات
امهات القدس بخشی از تشکل نهضت مادری است که هدف آن ایجاد ارتباط بین ملت‌ها در جهان اسلام است. ما در ابتدا با توجه به...