تولیدی پوشاک
4- عملیات

تولیدی پوشاک

آقای صادقی از فعالین حلقه‌ی میانی درباره‌ی چگونگی راه‌اندازی کارگاه خیاطی و ایجاد شغل و کارآفرینی این‌گونه بیان می‌کنند:

ما همه کارها را از طریق خیرین جلو می‌بریم، برای خرید تجهیزات کارگاه هم از آن ها کمک گرفتیم و با دو کله چرخ راسته‌دوز و یک کله چرخ سردوز، کارگاه را راه‌اندازی کردیم.
مکان اولیه کارگاه، زیرزمین خانه خودمان بود که چرخ‌ها را همان جا مستقر کردیم. برای نیروی انسانی هم از بچه‌های خیریه و سه نفر از خانم‌های نیازمندی که قبلا کار خیاطی انجام داده بودند استفاده کردیم؛ چون وقت برای آموزش نیرو نداشتیم. بعد به تولیدی‌هایی که با آن‌ها آشنا بودیم مراجعه نمودیم و آن‌ها کارهای برش‌خورده خود را به ما می‌دادند و در ازای دوختن این کارها، به صورت دانه‌ای به ما دستمزد پرداخت می‌کردند. 

کم کم که جلو رفتیم با کمک خیرین، کار توسعه پیدا کرد. مثلا خانم خیری با ما ارتباط گرفت و از نوع فعالیت و محیط زنانه‌ای که ایجاد کرده بودیم خوشش آمد. گفت من پنج کله چرخ برایتان می‌خرم تا تعداد بیشتری را جذب کنید. ما هم هم قبول کردیم و پنج کله چرخ را آوردیم و در کارگاه نصب کردیم.

وقتی تعدادمان بیشتر شد دیدیم فضای زیرزمینی کوچک است، بنابراین دنبال پیدا کردن مکان جدید و بزرگتری بودیم که خانم دکتری با ما آشنا شد و گفت مکان کارگاه با من؛ شما جای مناسبی را پیدا کنید، رهن آن را من پرداخت می‌کنم. و از سال ۹۸ تا به‌حال ایشان با ما درارتباط است و هزینه آن مکانی را که الان در آن مستقر هستیم برایمان تامین کردند. 

حدود پانزده نفر هم در کارگاه مشغول شده بودند که از ما دستمزد می‌گرفتند. بعد دیدیم توانایی داریم تا زنان بیشتری را استخدام کنیم، پس در بحث آموزش ورود کردیم و همزمان با انجام کار، یک سالی از وقت خودمان را برای این موضوع گذاشتیم؛ یک قرارداد داخلی با خانه محله شهرک بستیم؛ آن‌ها از فنی و حرفه‌ای استاد می‌آوردند، دوره‌های 45 روزه آموزش خیاطی برگزار می‌شد و برای شرکت‌کننده‌ها مدرک صادر می‌کردند.

به کسانی که مدرک می‌گرفتند هم از طرف فنی و حرفه‌ای وام پرداخت می‌شد. بعد از آن به کارگاه ما می‌آمدند و مشغول به کار می‌شدند. یا خودشان تجهیزات می‌گرفتند و در خانه خودشان کار می‌کردند و ما به آن‌ها سفارش می‌دادیم. برخی افراد هم بدون شرکت در کلاس‌های فنی و حرفه‌ای در کارگاه خودمان آموزش داده می‌شدند. 
ما تقریبا توانستیم بیش از ۱۰۰ نفر را از این طریق مشغول به کار کنیم که ۳۵ نفر آن‌ها به صورت مستقیم با ما کار می‌کنند و بقیه یا در خانه‌هایشان هستند و با ما همکاری دارند یا اینکه به صورت مستقل فعالیت می‌کنند. یعنی آن‌قدر قوی ‌شده‌اند که مغازه‌ زده‌اند یا در خانه سفارش می‌گیرند و کار خیاطی انجام می‌دهند. 

این تجربه متعلق به طرح «گروه جهادی» با 8 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
مجری طرح:
تصویر آواتار مستقیم
آقای مستقیم
8 تجربه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
کاریابی کاریابی 4- عملیات
 تصمیم گرفتیم در حوزه اشتغال‌یابی وارد عمل شویم. اتفاقی که ایده رفتن به سمت کاریابی را برایمان ایجاد کرد این بود که...
تولیدی توپ فوتبال و والیبال تولیدی توپ فوتبال و والیبال 4- عملیات
در هر محله از شهر، برای تهیە‌ی بانک اطلاعاتی از یک مدیر محله که جزء شورا نیز هست، کمک گرفتیم. در روستا نیز دهیار ای...
اشتغال برای معتادان اشتغال برای معتادان 4- عملیات
در یکی از محلات فقیرنشین موسسه خیریه راه‌اندازی کردیم و بنا را بر این گذاشتیم که به‌جای کمک مستقیم به نیازمندان و آ...
محله‌ی پنجشیر محله‌ی پنجشیر 1- شناسایی
پس از ورود به محله‌ی پنجشیر، برای ایجاد شغل و فعال کردن مردم منطقه، در مرحله‌‎ی اول اقدام به شناسایی محلات کردیم. د...
تنور گازی تنور گازی 4- عملیات
با همراهی یکی از دوستان به یکی از محلات فقیرنشین رفتیم، ایشان اهل همان محل بودند و مسئولیت پایگاه بسیج را بر عهده د...