
یاد بگیر و یاد بده
خانم شرفالدین از فعالین حلقهی میانی در توضیح فعالیتهای خود در شاخهی «عملیات» اینگونه بیان میکنند:
ما در جلسات روضههای خانگی میخواستیم خود مخاطبین و مهمانانی که در جلسات حضور پیدا میکردند را فعال کنیم و در حرکت عمومی بیاوریم. به همین منظور برایشان فرمهایی را طراحی و کلاسهایی را تدارک دیده بودیم؛ مثل کلاس خیاطی بدون الگو، طب سنتی و... . با شرکت در این کلاسها هم این خانمها مهارتی را یاد میگرفتند و هم به اقتصاد خانواده کمک میشد و هم به آرامش خود این خانم در محیط خانه کمک میکرد.
پس از ثبتنام و تشکیل کلاسها در فضای مجازی نیز گروه تشکیل میشد و همه در گروه با هم ارتباط داشتند و مربی اعلام میکرد هر وقت هر سوالی دارید من در خدمت شما هستم.
علاوه بر آن ما به میزبانان روضههای خانگی میگفتیم از بین افرادی که در جلسات حضور پیدا میکنند، ۱۰ الی ۱۵ نفر از مادران را انتخاب کنند، سپس مشاوران ما با این تعداد از خانمها مینشینند و مسائل و تکنیکهای روانشناسی که نیاز است بدانند را بیان میکنند. برای مثال موضوع اعتماد به نفس را مطرح میکردند و میپرسیدند شما چه کار کردید برای اینکه بچههایتان به اعتماد به نفس و خودباروی و خودکفایی برسند؟ هر کدام از خانمها مسئلهای را مطرح میکردند.
همچنین خانم مشاور آرام آرام در طی صحبتهایی که با آنها داشتند، سبک زندگی اسلامی و نوع تربیت اسلامی را برای این که به خودباوری و اعتماد به نفس برسند را برایشان بیان میکردند. به این ترتیب ما سبک زندگی اسلامی را به طور غیر مستقیم در کلاسهایی خارج از جلسات خانگی برای بانوان گفتمانسازی میکردیم.
پس از آموزشها و کلاسها به هر کدام از مخاطبین گفتیم که ثمره یادگیریتان این باشد که خودتان هم بتوانید به دیگران آموزش بدهید و ثمره را گسترش دهید و مستمرش کنید. به این ترتیب پس از مدتی بانوان حاضر در جلسات خانگی را توانمند کردیم و هر کدام از آنها با توجه به شغل و شرایط خود مبلغ سبک زندگی اسلامی شدند.
