
گلخانه لیموترش
تجربهی «آقای نادعلیزاده» از فعالین حلقهی میانی در شهر قایم شهر به شرح زیر است:
برای برچیدن تنگناهای اقتصادی باید زمینه را برای نقشآفرینی مردم در طرحهای اقتصادی و تولیدی فراهم آورد تا مردم خودشان وارد صحنه شوند.
آقای مهندس ولی الله یکی از اهالی روستای خرماکلا در استان مازندران با راهاندازی طرح گلخانههای لیموترش زمینه را برای ورود جوانان روستا به فعالیتهای اقتصادی و تولید فراهم میکند و موفقیت طرح باعث گسترش آن به روستاهای دیگر نیز میشود.
در این طرح مهندس ولیالله ابتدا یک گلخانه نهصدمتری در زمین خودش برپا میکند تا به همه نشان دهد این کار شدنی است. سپس به تبلیغ طرح میپردازد تا دیگران هم پایکار بیاورد.
علاوه بر آن مهندس، با پایکار آوردن دستگاههای دولتی مسیر دریافت پروانه و کارهای اداری را برای افرادی که در طرح داوطلب میشوند، تسهیل میکند. به طوری که افراد با اسکن شناسنامه و کارت ملی، پروانه را دریافت میکنند. به این ترتیب با برداشتن موانع بسیاری از افراد وارد طرح میشوند.
مهندس در ادامه نیز مردم را تنها نمیگذارد، از تسهیلگری برای گرفتن وام و شروع کار تا صادرات محصولاتشان به عراق، روسیه، افغانستان، ارمنستان و امارات. به این ترتیب طرح در ۳۰ روستا گسترش مییابد، گلخانههای لیمو ترش در هر روستا افزایش مییابد و کمکم جوانان بسیاری از اهالی روستا وارد بازار تولید و صادرات میشوند.
