مواسات مادرانه
4- عملیات

مواسات مادرانه

خانم زندمحب از فعالین حلقه‌ی میانی درباره‌ی طرح مواسات مادرانه و نحوه‌ی گسترش آن این‌گونه بیان می‌کنند:

ما در ابتدا گروهی ۴ الی ۵ نفره بودیم، که نهج‌البلاغه را به صورت جمعی مطالعه می‌کردیم. در ادامه با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص فرزندآوری و نیازی که در بین خانواده‌ها در خصوص مباحث تربیتی و حال خوب مادران احساس می‌کردم، اقدام به برگزاری دورهمی‌های هدفمند برای مادران کردیم. توجه به خانواده‌های چند فرزندی و بررسی مشکلات آن‌ها و در عین حال تشویق خانواده‌های تک یا دو فرزندی به داشتن فرزند بیشتر، از موضوعات مورد توجه همه دورهمی‌ها است.

با همین رویکرد یک سری دورهمی‌ها شکل گرفت و این حلقه به مرور بزرگ‌تر شد. ما ابتدا در فضای مجازی گروهی راه‌اندازی و سپس دورهمی‌های حضوری را به‌صورت ماهیانه و هفتگی شروع کردیم. هر کدام از مادران به‌تناسب جلساتی که شرکت می‌کرند، مبلغ طرح می‌شدند و افراد دیگر را با خود می‌آوردند. تبلیغ طرح و معرفی آن به افراد علاقه‌مند هم عموما به همین صورت چهره به چهره میان مادران انجام می‌شد.

یکی از مباحثی که در دورهمی‌ها دنبال می‌کنیم درباره‌ی هوش متعادل است که مربوط به تربیت فرزند می‌باشد، وقتی درباره دو یا سه رویکرد و سرفصل‌های هوش متعادل صحبت می‌کنیم، بلافاصله مادرها جذب می‌شوند، چون موضوعی است که هم خیلی عامیانه و راحت فهم می‌شود و هم به‌راحتی می توان درباره‌ی آن صحبت کرد. ما هر کجا می‌رویم اول دو تکنیک از حال خوب می‌گوییم و بخشی از رویکرد هوش متعادل را معرفی می‌کنیم. سپس می گوییم که اگر مایل هستید ما می‌خواهیم چنین دورهمی داشته باشیم و معمولا استقبال می‌شود.

پس از ورود مادران به گروه و دورهمی‌ها برای هر کدام از مادران با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی که دارند، تحت عنوان مواسات مادرانه، نقش تعریف می‌کنیم. برای مثال در مواسات علمی مادرانی که توانایی یا مهارتی دارند به بقیه‌ی مادران آموزش می‌دهند یا در مواسات همدلی مادرانی که فرصت دارند به مادرانی که زایمان کردند و نیاز به کمک دارند، کمک می‌کنند.

ما برای گسترش و تکثیر این دورهمی‌ها، افراد را از زمان ورود به گروه رصد می‌کنیم و نهایتا افراد توانمند به‌عنوان سرگروه انتخاب می‌شوند. برای مثال حلقه‌ی شهرک فرهنگیان ما این‌طور شکل گرفت که یکی از مادران وقتی وارد گروه شد، ما متوجه شدیم که ایشان مادر دو فرزند و تحصیل کرده هستند و هم‌چنین در حوزه‌های مطالعاتی و در بحث کودک و خانواده فعالیت دارند. پس به ایشان پیشنهاد دادیم، حالا که شما در یک شهرک هستید بیایید و طرح مواسات و دورهمی مادرانه را در محله‌ی خود اجرا کنید و با توجه به اینکه شهرک فرهنگیان ما سرگروه ندارد شما این مسئولیت را به عهده بگیرید. 

سرگروه‌ها در هر محله به‌صورت مستقل در فضای مجازی گروهی راه‌ندازی و سپس دورهمی‌های مادرانه را به صورت حضوری شروع و طرح مواسات مادرانه را اجرا می‌کنند. بدین ترتیب در ۱۶ محله طرح مواسات مادرانه توسط مادران توانمند آن محله‌ها راه‌اندازی شد و به‌صورت مستقل در حال برگزاری است. من در همه‌ی گروه‌ها حضور دارم ولی چون سرگروه‌ها توجیه شدند نظارت اصلی هر محله با خود سرگروه آن محله است.

این تجربه متعلق به طرح «مواسات مادرانه» با 4 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
مجری طرح:
تصویر آواتار مهزاد زند‌محب
خانم مهزاد زند‌محب
4 تجربه
دبیر آموزش‌وپرورش و خالق طرح مواسات مادرانه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
نهضت مادری نهضت مادری 4- عملیات
ما در ابتدا در محله خودمان دو خانم بودیم که دورهمی مادر و کودک اجرا می‌کردیم و بعد از مدتی آن را در دو مسجد دیگر نی...
تو نیکی میکن و در دجله انداز تو نیکی میکن و در دجله انداز 2- اقناع‌سازی
در اواخر سال ۱۴۰۰ یک مرکز مشاوره اسلامی خانواده راه انداختیم. دو مرد روحانی، دو مرد با مدرک کارشناس ارشد روانشناسی...
خیریه فامیلی خیریه فامیلی 4- عملیات
سال ۹۵ به این فکر افتادیم که نباید به نیازمندان ماهی بدهیم، باید به سراغ راهی برویم تا ماهی‌گیری یادشان بدهیم، پسره...
مرکز مشاوره اسلامی خانواده مرکز مشاوره اسلامی خانواده 4- عملیات
برای طی کردن مراحل ازدواج، یک جلسه مشاوره قبل از عقد وجود دارد. متاسفانه بعضی‌ها در سیستم اداری آشنا دارند و بدون گ...
ساماندهی گروه‌های مادرانه ساماندهی گروه‌های مادرانه 3- تیم‌سازی
برای ساماندهی گروه‌های مادرانه افراد را از زمان ورود به گروه رصد می‌کنیم و نهایتا افراد توانمند به عنوان سرگروه انت...