تضمین مشارکت محلی
آقای گران از فعالین حلقهی میانی در جهت همراه کردن ریشسفیدها در محله از تکنیک «هویتبخشی به افراد» و «ارائه خدمات» استفاده کرده و بیان میکنند:
یک گروه، معتمدین محل بودند. کسانی که مردم بیشترین مراجعه را به آنها داشتند. مثلا، یک شیخ، پیرمرد، مداح، رئیس قبیله یا فامیلهای بزرگ محلی. معتمدین را مسئول محله شناسایی میکرد که البته کار دشواری هم نبود. معتمدین نقش ریشسفید را در محله داشتند. مسئولین محلات از معتمدین مشورت میگرفتند و کارها را با ایشان هماهنگ میکردند.
البته این هماهنگی صرفا جهت این بود که اطلاع یابند و همراه باشند و مانع نگردند. گاهی در مسائل مالی نیز کمک میکردند. در حمایت و دفاع از ما هم خیلی فعال بودند. اگر کسی مشکلی برای ما به وجود میآورد، اینها میگفتند: «ما این افراد را میشناسیم و هر کاری میکنند، با ما هماهنگی ماست».
جذب اعتماد این ریشسفیدان کار سختی بود که ما آسانش کردیم. با خدماتی که از قبل در مرکز نیکوکاری به آنها میدادیم و بهکارگیری خودشان در هیئتمدیرهی مرکز نیکوکاری و امورات مسجد، آنها را نرم و همراه نمودیم. به بچهها گفته بودیم باید از معتمدین محل، متناسب با ذائقه و سلیقه خودشان، استفاده کنید.