قاف «قرآن آرامش فلارد»
4- عملیات

قاف «قرآن آرامش فلارد»

آقای رحمانی از فعالین حلقه‌ی میانی در توضیح فعالیت‌های خود در شاخه‌ی «عملیات» این‌گونه بیان می‌کنند:

در حوزه فعالیت‌های قرآنی در ابتدا فقط قاری قرآن بودم، اما در ادامه با پیشنهاد دوستان تصمیم گرفتم در حوزه‌های دیگر مثل برگزاری کلاس‌های قرآن نیز فعالیتی انجام دهم، به همین منظور با بچه‌های اقوام دو سه نفر که کنار هم نشستیم و کلاس‌ها را شروع کردیم.

پس از آن، تصمیم گرفتیم کلاس‌ها را محدود به یک مکان نکرده و آن را در بقیه‌ی مساجد و روستاها نیز برگزار کنیم. به این ترتیب توانستیم کلاس‌های قرآن را در چهار روستای دیگر نیز راه‌اندازی کنیم.

تا اینجا به‌عنوان یک کنشگر قرآنی در حال فعالیت بودم، اما بعد از شرکت در رویداد و نشست‌های مربوط به حرکت عمومی و مباحث حلقه‌های میانی به این نتیجه رسیدیم، برای گسترش بیشتر کلاس‌ها و جلسات قرآنی باید نیروهای مردمی را فعال و درگیر کنیم.

به همین منظور ابتدا با افرادی که در طی برگزاری کلاس‌ها با دغدغه‌ی فعالیت قرآنی به ما مراجعه می‌کردند، کنشگران قرآنی، مربیان و افرادی که علاقمند به قرآن بودند، ارتباط برقرار کردیم. سپس همه دوستان را در یک گروه مجازی گرد هم آورده و با برگزاری جلسات آنلاین جزء خوانی و گفتگوهای صمیمی تلاش کردیم آنها را دغدغه‌مند و تفکرات خود را منتقل کنیم.

تمرکز اصلی ما بر روی قشر جوان و نوجوان بود و آنان را در هر حوزه‌ای که علاقه داشتند، مثل تدبر، قرائت و... توانمند کردیم تا هر کدام از آنها بتوانند به‌عنوان یک فعال قرآنی در محله و روستای خود فعالیت کنند.

آنها نیز پس از مدتی فعالیت‌های قرآنی در محله را شروع کردند و کار به جایی رسید که دیگر برای برگزاری کلاس‌های قرآنی نیازی به حضور ما نبود و افراد خودشان کار را پیش می‌بردند.

 در ادامه سعی کردیم همانطور که تفکر حرکت عمومی به وسیله‌ی نشست‌ها و گفتگوها به ما منتقل شده بود، این تفکر را به کنشگران قرآنی نیز منتقل کنیم. به آنها گفتیم اگر شما واقعا دغدغه قرآنی دارید نباید محدود به روستای خود شوید، باید ریشه بزنیم و کل شهرستان را پوشش دهیم و به این صورت برای آنها حس مسئولیت ایجاد کردیم.

سپس برای افرادی که پای کار آمدند نشست‌هایی برگزار و در زمینه‌هایی مثل شناسایی، ارتباط با مردم آنها را توانمند کردیم. در هر محله افراد مختلفی که هر کدام در یک حوزه توانمند بودند، مثلا یک نفر در شناسایی، یک نفر کار میدانی و... را به هم مرتبط نموده و کسی که از همه توانمندتر بود را به عنوان سرحلقه انتخاب کردیم.

این گروه‌های کوچک قرآنی در محلات مختلف تشکیل می‌شد و گسترش می‌یافت و گروه مجازی نیز روز به روز بزرگتر می‌شد و ما نام آن را قاف ( قرآن، آرامش، فلارد)  گذاشتیم. رسانه کمک بسیاری در جذب افراد قرآنی به ما می‌کرد.

به این ترتیب در مدت کوتاهی ۵۰۰ جلسه قرآنی به واسطه‌ی خود مردم در سطح شهر و روستا تشکیل شد که به موازات آن فعالیت‌های بسیاری از جنس قرآن همچون کارهای خیر نیز توسط همین گروه‌ها انجام می‌گیرد. تفکر و مباحث حرکت عمومی باعث شد نیروهای بالقوه از جمله خود من و بقیه دوستان، این‌گونه فعالیت‌های بزرگ و گسترده را که در توان یک نفر و حتی بعضی سازمان‌های دولتی نیست را به وسیله‌ی فعال کردن نیروهای مردمی انجام دهد.

این تجربه متعلق به طرح «قاف (قرآن، آرامش، فلارد)» با 9 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
پیوست‌های تجربه:
طرح قاف-آقای رحمانی
1.6 MB
دریافت فایل
آقای رحمانی
14.5 MB
دریافت فایل
قرآن آرامش فلارد(قاف)
01:39
جشنواره ملی جم آران
طرح قاف
به بیان آقای رحمانی
شهر فلارد
قرآن آرامش فلارد(قاف)
مجری طرح:
تصویر آواتار مجید رحمانی
آقای مجید رحمانی
9 تجربه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
از من به تو رسیدن از من به تو رسیدن 1- شناسایی
در خصوص طرح خانه‌های دین و زندگی، ما هیچ‌گونه تبلیغی نداشتیم و ماجرای فعالیت ما صرفا به‌صورت دهان به دهان چرخید و ج...
همه چیز در خدمت نشر قرآن همه چیز در خدمت نشر قرآن 1- شناسایی
برای شروع فعالیت‌های قرآنی ابتدا خانواده خودم را درگیر کردم و با همراهی آنان توانستیم جلسات و کلاس‌های آموزشی را در...
برنامه‌های محله‌ای برنامه‌های محله‌ای 4- عملیات
در هر چهار محله منظریه حدود پنج شش جلسه خانگی قرآن برگزار می‌شود. در ماه مبارک رمضان تصمیم گرفتیم افطاری‌های محله‌ا...
پتانسیل تو، مدیریت است پتانسیل تو، مدیریت است 2- اقناع‌سازی
نزد مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی رفتم، گفتم: «من تعدادی از خانم‌های جلسه‌گردان را می‌شناسم. اگر اجازه بدهید، از سال...
تو به من معرفی کن تو به من معرفی کن 1- شناسایی
در کل کشور، محله ‌به‌ محله و خیابان ‌به ‌خیابان، جلسه‌های قرآن وجود دارد که خانم‌ها دور هم جمع می‌شوند و روخوانی قر...