توانمندسازی مادران
5- توانمندسازی

توانمندسازی مادران

خانم خسروی از فعالین حلقه‌ی میانی در توضیح فعالیت‌های خود در شاخه‌ی «توانمندسازی» این‌گونه بیان می‌کنند:

در زمان تشکیل و تکثیر گروه‌های نهضت مادری در محله‌ها مبانی فکری‌مان را قوی کردیم، یعنی  مطالعات جدی روی بحث مواسات و آیات و روایاتش داشتیم و اینکه روی الگوی سوم زن حضرت آقا چه نگاهی دارند و اصلا زن و مادر در جامع چه نقشی باید داشته باشد  و رسالت اصلی یک مادر چیست؟

جلسات آموزشی­ هم برای سرگروه­‌هایمان داشتیم؛ به‌­صورت منظم هر هفته با سرگروه­‌هایمان در این سه سال جلسات مجازی داریم. غیر از آن، یک وقتی برایشان یک صوتی بفرستیم، پشتیبانی‌­هایی که در بحث‌­های گروهی در گروه سرگروه­‌ها داریم، جلسات آموزشی که مواسات را شرح بدهیم و الگوی سوم زن را تشریح کنیم، بحث امید و پیشرفت را در بیانات آقا تشریح کنیم، منظومه‌­ی پیشرفت، بحث تحول، بحث خود مواسات و بحث­‌های قرآنی قیام لله و اصل القیام را تشریح کنیم، یا مثلا بحث‌­های تدبر در قرآنی که اصل حرکت را تشریح می­‌کنند. این توانمندسازی را در رابطه با سرگروه‌­ها داشتیم و همین باعث می‌شد از دل خود آن سرگروه‌­ها شروع فعالیت­‌های دینی می­‌کردند.

علاوه بر آن به خاطر شرایط تهران و بحث اجاره نشینی، بعضی از دوستان اسباب‌کشی می‌کردند و می‌رفتند، این خلأ را احساس می‌کردند و در محله خودشان این جمع مؤمنانه را ایجاد می‌کردند و به این نتیجه رسیدیم که باید یک ساختار آموزشی جدی داشته باشیم تا بتوانیم افرادی را که دوست دارند این جمع‌های مؤمنانه را تشکیل دهند، راحت‌تر انجام دهند و شبکه‌سازی خوب و تشکیلات منسجم و هماهنگی داشته باشیم.

یک مجموعه تحت عنوان مدرسه تعالی رهبری داریم. آن جا مباحث الگوی سوم، حلقه میانی و حرکت عمومی را با کسایی که می‌خواهند استاد شوند کار می‌کنیم، صوت‌های آقا را می‌دهیم تا گوش بدهند و مباحثه می‌کنیم و کتاب می‌دهیم بخوانند.

بعد از یک مدت آموزش‌ عملیات‌های مشترک تعریف می‌کردیم، مثل پویش "فرشته‌های مسجدی" و می‌گفتیم با هم برویم و با امام جماعت‌های مساجد صحبت کنیم و بگوییم که ما از شما مکان می‌خواهیم و اهمیت و لزوم حضور مادران در مسجد را هم از باب بحران فرهنگی جامعه و هم از باب بحران جمعیت، برایشان  تشریح کنیم و اینکه  مسجد دوست‌دار مادر و کودک شود و برای روز دختر همه با هم یک کار مشترک در محله‌های تهران انجام دهیم یا همه با هم در روز غدیر در پارک‌ جشن بگیریم و کاری هماهنگ و منسجم انجام دهیم.

الحمدلله این اتفاق افتاد و بعد از مدتی در محله‌ها هسته‌سازی‌های خوبی شد.  یعنی محله علاوه بر اینکه جمع مادرانی را داشت که دورهمی و جشن و روضه خانگی داشتند، مادرانی را داشتیم که در هر شرایطی هم در فعالیت‌های اجتماعی‌شان و هم در خانه‌داری به هم کمک می‌کردند، با این مواجه شدیم که این مادران به صورت خودجوش کارهایی ویژه و تخصصی انجام می‌دهند.

این تجربه متعلق به طرح «نهضت مادری» با 11 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
مجری طرح:
تصویر آواتار فاطمه خسروی
خانم فاطمه خسروی
11 تجربه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
هسته­‌سازی در محلات هسته­‌سازی در محلات 4- عملیات
پس از تشکیل گروه‌های نهضت مادری و دورهمی‌ها در محلات، هر محله‌­ای با توجه به اینکه به آنها گفته بودیم هسته‌­سازی کن...
آشنایی مادران آشنایی مادران 1- شناسایی
در طرح مواسات مادرانه ما از روش‌های مختلف مادران را شناسایی و به گروه مجازی و دورهمی‌های حضوری خود دعوت می‌کنیم. ال...
دلارام مادری دلارام مادری 4- عملیات
دلارام مادری یکی از مجموعه‌هایی است که از دل نهضت مادری بیرون آمده و هدفش این است که به صورت تخصصی روی اضطراب و سلا...
برپایی دوره در مسجد برپایی دوره در مسجد 5- توانمندسازی
طرحی دادیم که مدیر محلە اسلامی، ۵۰ نفر را در مسجد دور هم جمع کند و شبکه بهداشت استادی را هماهنگ کند تا برای این افر...
مواسات برای تحقق امر ولی مواسات برای تحقق امر ولی 2- اقناع‌سازی
وقتی از مواسات با مادران صحبت می‌کردیم، بعضی برایشان سؤال بود که مگر می‌شود مادران به هم اعتماد کنند؟ چطور می‌شود ب...