مدرسه تعالی رهبری
5- توانمندسازی

مدرسه تعالی رهبری

خانم خسروی از فعالین حلقه‌ی میانی در توضیح فعالیت‌های خود در شاخه‌ی «توانمندسازی» این‌گونه بیان می‌کنند:

در زمان تشکیل و تکثیر گروه‌های نهضت مادری در محله‌ها مبانی فکری‌مان را قوی کردیم، یعنی مطالعات جدی روی بحث مواسات و آیات و روایاتش داشتیم و اینکه روی الگوی سوم زن، حضرت آقا چه نگاهی دارند و اصلا زن و مادر در جامع چه نقشی باید داشته باشد  و رسالت اصلی یک مادر چیست؟

علاوه بر آن جلسات آموزشی­ هم برای سرگروه­‌هایمان داشتیم. ما به‌­صورت منظم هر هفته با سرگروه­‌هایمان در این سه سال جلسات مجازی داریم و برایشان صوت‌های مرتبط با اهدافی که داریم ارسال می‌کنیم. همچنین جلسات آموزشی برای سرگروه‌ها داریم که در آن مواسات، الگوی سوم زن، بحث امید و پیشرفت در بیانات آقا، منظومه‌­ی پیشرفت، بحث تحول و بحث­‌های قرآنی قیام لله و اصل القیام را تشریح می‌کنیم. این جلسات و آموزش‌ها باعث می‌شود سرگروه‌ها توانمند شده و خودشان شروع به فعالیت­‌های دینی در سطح اجتماع کنند.

علاوه بر آن به خاطر شرایط تهران و بحث اجاره نشینی، بعضی از دوستان اسباب‌کشی می‌کردند و می‌رفتند و در محله‌ی جدید این خلأ را احساس می‌کردند و شروع به راه‌اندازی این جمع‌های مؤمنانه می‌کردند. به همین علت ما در تشکل نهضت مادری به این نتیجه رسیدیم که باید یک ساختار آموزشی جدی داشته باشیم تا بتوانیم افرادی را که دوست دارند این جمع‌های مؤمنانه را در محلات خود تشکیل دهند، کارشان راحت‌تر شود.

به این ترتیب یک مجموعه تحت عنوان «مدرسه تعالی رهبری» راه‌اندازی کردیم که در آن مباحث الگوی سوم، حلقه میانی و حرکت عمومی را با کسانی که می‌خواهند استاد شوند کار می‌کنیم. علاوه بر آن صوت‌های حضرت آقا را می‌دهیم تا گوش بدهند و سپس مباحثه می‌کنیم.

بعد از مدتی که از آموزش‌ آن‌ها گذشت، عملیات‌های مشترک مثل پویش "فرشته‌های مسجدی" تعریف کردیم. در این پویش به آن‌ها گفتیم باید به مساجد برویم و با امام جماعت‌های مساجد صحبت کنیم و بگوییم: ما از شما مکان می‌خواهیم و اهمیت و لزوم حضور مادران در مسجد را هم از باب بحران فرهنگی جامعه و هم از باب بحران جمعیت، برایشان  تشریح کنیم و اینکه مسجد دوست‌دار مادر و کودک شود یا برای روز دختر همه با هم یک کار مشترک در محله‌های تهران انجام دهیم یا همه با هم در روز غدیر در پارک‌ جشن بگیریم و کاری هماهنگ و منسجم انجام دهیم.

الحمدلله این اتفاق‌ها افتاد و بعد از مدتی در محله‌ها هسته‌سازی‌های خوبی انجام شد. یعنی هر محله مادران علاوه بر دورهمی، جشن، روضه خانگی و مواساتی که داشتند به صورت خودجوش کارهایی ویژه و تخصصی را نیز انجام می‌دادند.

این تجربه متعلق به طرح «نهضت مادری» با 10 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.
مشاهده طرح
مجری طرح:
تصویر آواتار فاطمه خسروی
خانم فاطمه خسروی
10 تجربه
شاید این تجربه‌ها هم به کارتان بیاید:
هم‌یاری، سود دو طرفه هم‌یاری، سود دو طرفه 2- اقناع‌سازی
در مجموعه‌ی نهضت مادری ما برای همراه کردن مادرانی که دغدغه‌مند بودند اما می‌گفتند که ما وقت نداریم و خودمان نیاز به...
شناسایی مادران، ظرفیت‌های محلی شناسایی مادران، ظرفیت‌های محلی 1- شناسایی
ما در ابتدا دو خانم بودیم که در مسجد فعالیت‌های مادر و کودک انجام می‌دادیم، پس از مدتی تصمیم گرفتیم با تعداد بیشتری...
دلارام مادری دلارام مادری 4- عملیات
دلارام مادری یکی از مجموعه‌هایی است که از دل نهضت مادری بیرون آمده و هدفش این است که به صورت تخصصی روی اضطراب و سلا...
در خدمت شروعی ساده در خدمت شروعی ساده 1- شناسایی
تا سال ۹۸ در کانون ازدواج آسان حدود دَه ‌تا مراسم ازدواج برگزار کردیم که معمولا از طرف صدا و سیما هم می‌آمدند و مرا...
تو نیکی میکن و در دجله انداز تو نیکی میکن و در دجله انداز 2- اقناع‌سازی
در اواخر سال ۱۴۰۰ یک مرکز مشاوره اسلامی خانواده راه انداختیم. دو مرد روحانی، دو مرد با مدرک کارشناس ارشد روانشناسی...