
فایده ایجاد کن، نیرو جذب کن
خانم رمضانی از فعالین حلقهی میانی در راستای جذب و شناسایی هستهی اولیهی دختران بصیرا از تکنیک «ارائه خدمات» استفاده کرده و اینگونه بیان میکنند:
هسته اولیه مجموعه «دختران بصیرا» توسط یکی از دوستان در سال ۹۵ شکل گرفت؛ به این صورت که در محله خودشان با ۷، ۸ دختر نوجوان فعالیت داشتند. فعالیتهایی مثل نشست مطالعاتی، اردو، فعالیتهای ملی، مذهبی که پیش میآمد، داشتند. این فعالیتها تا سال ۹۸ ادامه داشت و بعد با فراگیر شدن مسئله کرونا در کشور، ایشان فعالیت را به سمت فعالیت مجازی بردند و از ما خواستند که کمکشان کنیم.
به این صورت که ایشان با نظرسنجیهایی که انجام داده بودند، برای دختران مشاورههای مختلف را در نظر میگرفتند؛ یکسری از دختران نوجوان نیاز به مشاوره تحصیلی داشتند، یکسری نیاز به مشاوره خانوادگی داشتند، یکسری اعتقادی و... که ایشان از دوستان خودشان، دوستان دانشگاه یا حوزه، دعوت میکردند، زمانی را مشخص میکردند، به بچهها اعلام میکردند که آنلاین باشند، تا به سوالاتشان پاسخ داده شود.
چون لینک این گروه به صورت مجازی پخش میشد، تعداد بیشتری از نوجوانان جذب شدند و کم کم از هسته اولیه که ۷، ۸ نفر بودند، به ۱۰۰ و خردهای رسیدند، که بعد هم کم کم مشخص شد فقط از شهرستان خودمان نیستند. یعنی علاوه بر این که دختران در نقاط مختلف شهرستان خودمان در این گروه عضو شده بودند، از استانها و شهرستانهای دیگر هم عضو گروه شده بودند.
بعد از دو سه سال فعالیت، اکثر بچههایی که در گروه دختران بصیرا داشتیم، خودشان فعال شده بودند و کار را به دست گرفتند، نشستهای مختلف مطالعاتی، کلاس قرآن و... برگزار میکردند. مثلا یکی از دختران که پای برنامه ما بود با سن کم، چند نفر را دور خودش جمع کردهبود و آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن میداد. دختران نوجوان در فعالیتهای مختلف فرهنگی ایفای نقش میکردند، همین باعث میشد از دل گروه دخترانهی بصیرا، گروههای کوچک مثل گروه سرود، گروه روایتگری و... شکل بگیرد.
