بیتالزهرا (س)
خانم صاحبینژاد از فعالین حلقهی میانی در توضیح فعالیتهای خود در شاخهی «عملیات» اینگونه بیان میکنند:
مؤسسه ترنم وحی، طرحی را به نام «بیت الزهرا» در خصوص عفاف و حجاب طراحی کردند و برای اجرای آن، از اساتید حوزه علمیه خواهران دعوت به عمل آمد و آنها تصمیم گرفتند روی این طرح کار کنند. بیت الزهرا(س) طرحی محلهای است، به این صورت که خانمی خانهاش را در اختیار حضرت زهرا(س) قرار میدهد و از همسایگان دعوت میکند تا در جلسات آموزشی که با موضوع همسرداری، تربیت فرزند، فرزندآوری وحجاب و عفاف... برگزار میشود، حضور یابند.
در ابتدا طرح بیت الزهرا نوشته و یک سال روی نقاط ضعف و قوت آن کار شد. پس از آن سه چهار نفر از خانمها تصمیم گرفتند از خودشان شروع کنند و در هر محله خانهشان را تبدیل به بیت الزهرا کردند. در ادامه ما با خانمهایی که به فعالیت کردن علاقهمند بودند و میخواستند کاری کنند، اما نمیدانستند باید چه کار کنند، صحبت کرده و بیت الزهراها را کامل معرفی میکردیم و ایشان قبول میکردند که در محلههایشان بانی بیت الزهرا شوند.
روال کاری ما این بود هر خانه ای که بیت الزهرا می شد یکی از طلبههای آموزش دیده ما در مورد حجاب و مسائلش به صورت جذاب صحبت میکرد و یک خواهر دیگر به عنوان روضه خوان حضور داشت. ما صرفا مباحث حجاب و دینی مطرح نمیکنیم در خلال آن مباحث روانشناسی، فرزندآوری، تربیت فرزند و همسرداری هم بیان میشود که خیلی به سبک زندگی و آموزش بانوان در خانواده مفید میباشد.
در ادامه از بانیها خواستیم، هر کدام در محلهی خودش بانوان را شناسایی کند و یک رابط جذب، یک رابط خیر، یک رابط عفاف و حجاب، یک رابط فرهنگی و یک رابط جمعیت را به ما معرفی کند. هر یک از این رابطین در گروه مخصوص به خود قرار میگیرند و ماهی یک بار به دبیرخانه بیت الزهرا میآیند و آموزشهایی مرتبط با فعالیتهایشان به آنها داده میشود.
از طرف دیگر با حوزهی علمیه صحبت کردیم تا طلبههایی که تخصص دارند و علاقهمند هستند را معرفی کنند. آنها بهعنوان سخنران به بیتالزهرا میروند و مهارتهای همسرداری، تربیت فرزند، مدیریت اقتصادی و چگونگی ترویج معنویت در منزل را آموزش میدهند. علاوه بر آن دورهی آموزشی تربیت مربی را طی دو ماه راه انداختیم، افرادی از کل استان ثبت نام کردند و پس از آموزش، آنها را برای تدریس در بیتالزهراها استفاده کردیم.
ابتدا تعداد بیت الزهراها کم بود اما پس از اینکه طرح به دست حضرت آقا رسید، ایشان بسیار استقبال کردند و دستور دادند، در کل کشور پیاده شود. همین باعث شد طرح خیلی گسترش پیدا کند و علاوه بر استان خودمان استانهای دیگر هم منتقل شود.
علاوه بر بیتالزهرا فعالیتهای گستردهای مثل همایش عفاف و حجاب، رویدادهای ملی و استانی، مشارکت حداکثری در انتخابات، مشارکت در حل مسائل مردم و فعالیتهای دیگری با استفاده از ظرفیت بیتالزهراها صورت گرفت و همین باعث گسترش طرح میشد. اوایل اینطور بود که محله به محله دنبال این میگشتیم که کسی پیدا شود خانهاش را در اختیار حضرت زهرا (س) قرار بدهد. اما الان خانمها خودشان مراجعه و بیان میکردند قصد فعالیت و همکاری دارند.
هماکنون بیش از ۱۰۰ بیتالزهرا تشکیل شده و شهرستانهای ما نیز هر کدام تعدادی بیتالزهرا دارند. با گسترش کار هر کدام از بیت الزهراها تبدیل به حلقه میانی شدند، خانمها خودشان مشکل محله را حل میکنند و در بحث ازدواج، اعتیاد، جهیزیه و اشتغالزایی فعالیت میکنند و در بعضی شهرستانها خودشان مستقلا بیت الزهرا را تشکیل میدهند و ما فقط راهبری میکنیم.
در واقع ما در بیت الزهرا کاری کردیم که فقط یک الی دو نفر برای حجاب و امر دین کار نکند بلکه خود بانوان و خانهها درگیر کنشگری شوند و ما فقط در مقام تسهیلگری بودیم، از آسان سازی و آموزش تشکیل بیتالزهرا تا فراهم کردن استاد یا مشاور مورد نیاز و یا آموزش های جانبی که به درد زندگی بانوان میخورد.
پس مدتی بعد از شروع کار بیتالزهراها با توجه به شرایط و نیاز محلهها پیوستهای متفاوتی به آن زده شد. گلهای باغ بهشت که برای بچههای زیر ۶ سال کار میکند، سهشنبههای زهرایی ویژه دخترخانمهای ۸ تا ۱۳ ساله و بچههای رستا ویژه دخترخانمهای دبیرستانی چند نمونه از مجموعههایی است که به برکت بیتالزهراها تشکیل شده و در حال فعالیت است.